Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ROADSHOW NOVA GORICA – dva razloga manj za odhod v tujino

4. septembra 2014 vas ob 14 uri vabimo na vseslovenski dogodek ROADSHOW, ki ga v sodelovanju s Start:up iniciativo organizira Primorski tehnološki park v Novi Gorici (Vrtojba), kjer vam bomo predstavili dva nova razpisa: SK50 in SK200.

ROADSHOW NOVA GORICA – dva razloga manj za odhod v tujino  
4. septembra 2014 vas ob 14 uri vabimo na vseslovenski dogodek ROADSHOW, ki ga v sodelovanju s Start:up iniciativo organizira Primorski tehnološki park v Novi Gorici (Vrtojba), kjer vam bomo predstavili dva nova razpisa: SK50 in SK200.  

Na dogodek se prijavite na spletni strani: TUKAJ.  

Slovenski podjetniški sklad (SPS) je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Iniciativo Start:up Slovenija objavil dva nova razpisa, SK 50 in SK200 – 2014. Prvi je namenjen konvertibilnemu posojilu za zagon inovativnih start-up podjetij v višini 50.000 EUR, s prijavo pa ima podjetje avtomatsko možnost sodelovanja na tekmovanju Slovenski Start:up leta, medtem ko je drugi namenjen financiranju hitre globalne rasti start-up inovativnih podjetij in omogoča pridobitev 200.000 EUR semenskega kapitala v obliki javne lastniške investicije.  
Rok prijave za SK50 je 10. oktober 2014, za SK200 pa 17. oktober 2014.  
Po vzoru najsodobnejših podjetniških vozlišč oba razpisa omogočata udeležbo v podjetniških pospeševalnikih; SK 50 v Start:up Geek House pospeševalniku (SGH), SK200 pa v pospeševalniku Go:Global Slovenia. Ta poleg pomoči pri oddaji vloge in pridobivanju naložbe, podjetnikom zagotavlja vse elemente za hitro globalno rast: najsodobnejša znanja, izkušene mentorje, dodatne zasebne investitorje, mednarodno promocijo in mrežo povezav ter celotno infrastrukturo in administrativno podporo.  
Oba nova razpisa in podjetniška pospeševalnika zagotavljata znaten premik pri financiranju slovenskih start-up inovativnih podjetij. Gre za prelomno obogatitev domačega start-up ekosistema, ki je v zadnjih letih priča vse pogostejšim odhodom podjetnih talentov v tuja podjetniška okolja (kot so različni pospeševalniki v ZDA, Angliji, Bolgariji, Italiji in drugod po svetu).   
Iniciativa Start:up Slovenija bo 2.,3.,4, in 5. septembra letos organizirala vseslovenski ROADSHOW dogodek oziroma predstavitvene delavnice v Ljubljani, Mariboru, Celju in Novi Gorici (4. septembra 2014 v prostorih Primorskega tehnološkega parka v Vrtojbi), kjer bodo podjetniki podrobno seznanjeni z vsemi pogoji sodelovanja, s podrobno vsebino, pravno-formalnimi zahtevami in potekom dela v obeh pospeševalnikih. Po končanih delavnicah bodo potekala osebna svetovanja za pripravo in oddajo vlog. Svoje izkušnje pri pridobivanju lastniške investicije bodo delili tudi znani slovenski podjetniki.   
Več informacij o razpisih, pospeševalnikih in Roadshow dogodkih si lahko preberete na spletnih straneh Start:up Iniciative Slovenije (www.startup.si), Slovenskega podjetniškega sklada (www.podjetniskisklad.si) in Primorskega tehnološkega parka (www.primorski-tp.si).  
Vabljeni tudi tisti, ki še nimate svojih lastnih podjetij ali še ne jasno začrtane podjetniške poti. Z obema projektoma, ki se letos izvajata pilotno, se namreč želi Slovenija dolgoročno umesiti ob bok sodobnih mednarodnih podjetniških vozlišč, zato bo s podobnimi razpisi redno bogatila slovenski podjetniški prostor.  
 
Katja Pregelj projektno vodenje/ project management  
Primorski tehnološki park d.o.o.
Mednarodni prehod 6, Vrtojba
SI-5290    Šempeter pri Gorici
 
t:   +386 (0)5 393 24 50 f:   +386 (0)5 393 24 55
e-mail: katja.pregelj@primorski-tp.si
www.primorski-tp.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!