Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

"Razrešuj konflikte - postani mediator!"

Na Primorskem svetovalnem središču, Koper (PRIMSS) zbirajo prijave na 140-urno osnovno usposabljanje za mediatorje, in sicer do torka, 23. septembra 2014. Mediacija se v sodobnem svetu vse močneje uveljavlja kot pomemben faktor učinkovitega razreševanja konfliktov/sporov, zato na PRIMSS-u, kjer storitev mediacije za uporabnike in družine uspešno izvajajo že od leta 2012, v septembru pričenjajo z usposabljanjem šeste skupine bodočih mediatorjev.

"Razrešuj konflikte - postani mediator!" Na Primorskem svetovalnem središču, Koper (PRIMSS) zbirajo prijave na 140-urno osnovno usposabljanje za mediatorje, in sicer do torka, 23. septembra 2014. Mediacija se v sodobnem svetu vse močneje uveljavlja kot pomemben faktor učinkovitega razreševanja konfliktov/sporov, zato na PRIMSS-u, kjer storitev mediacije za uporabnike in družine uspešno izvajajo že od leta 2012, v septembru pričenjajo z usposabljanjem šeste skupine bodočih mediatorjev. Mediacija ali posredovanje v sporu je proces, ki ga usmerja mediator in v katerega se sprti strani, ki imata določeno sporno področje ali vprašanje, vključita prostovoljno z namenom iskanja rešitve, ki bi bila sprejemljiva za obe. Mediator je oseba, ki je usposobljena za vodenje procesa mediacije – udeleženim v procesu pomaga, da konstruktivno izrazijo svoje težave, želje in potrebe ter aktivno sodelujejo pri iskanju skupne rešitve. V dinamično zasnovan 140-urni ali 64-urni program osnovnega usposabljanja za mediatorje, ki se bo na PRIMSS-u pričel v petek, 26. septembra 2014, se lahko vključi vsak, ki si želi postati mediator ali pa ima željo uporabljati mediacijske veščine v svojem delovnem okolju ali osebnem življenju. V okviru prihajajočega osnovnega usposabljanja za mediatorje pripravljajo tudi 3-urno brezplačno delavnico z naslovom »Razreševanje konfliktov in mediacija«, ki je namenjena vsem, ki bi radi lažje prepoznavali konflikte, se jih učili na konstruktiven način reševati, ter tistim, ki bi radi spoznali osnove mediacije in dobili informacije o usposabljanju za mediatorje. Delavnica bo potekala v torek, 16. septembra 2014 od 18.00 do 20.15 v prostorih ŠOUP na Gortanovem trgu 15 v Kopru.

»Veseli nas, da se usposabljanj udeležujejo posamezniki iz različnih delovnih okolij in poklicnih profilov, kot so učitelji, socialni delavci, podjetniki, pravniki, sodelavci nevladnih organizacij. Veščine, oblike in metode dela, ki jih posamezniki na usposabljanju pridobijo, so uporabne tako v formalni kot tudi neformalni mediaciji, kot na primer medosebni odnosi v službenem in domačem okolju. V zadnjem letu je na PRIMSS-u opazno tudi večje povpraševanje oz. želja reševanja konfliktov z mediacijo. Konflikti pa so del našega vsakdana, pred njimi ne smemo bežati, pač pa jih razreševati, zato razrešuj konflikte - postani mediator«, sporoča Barbara Kramžar, koordinatorka vsebin in družinska mediatorka na PRIMSS-u. Elektronska prijavnica je dostopna TUKAJ.

Usposabljanja bodo potekala v prostorih PRIMSS-a na Koprski ul. 18. v Izoli, ob petkih in sobotah, vodil pa jih bo Mišo Pušnik, trener mediatorjev in družinski mediator pri zavodu Rakmo.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!