Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FORD VAM SKUPAJ S STROKOVNJAKI ZA PUSTOLOVŠČINE NA PROSTEM KOMOOT POMAGA POISKATI NOVE DOGODIVŠČINE

Letošnje poletje je krepko spremenilo načrte za običajne družinske počitnice v Evropi, zato marsikdo raziskuje možnosti za dogodivščine bliže svojega prebivališča.

FORD VAM SKUPAJ S STROKOVNJAKI ZA PUSTOLOVŠČINE NA PROSTEM KOMOOT POMAGA POISKATI NOVE DOGODIVŠČINE

Letošnje poletje je krepko spremenilo načrte za običajne družinske počitnice v Evropi, zato marsikdo raziskuje možnosti za dogodivščine bliže svojega prebivališča.

V angleščini so skovali celo poseben izraz ‘staycation’, ki bi ga lahko prevedli kar kot počitnice doma. V Veliki Britaniji se je v primerjavi s poletjem 2019 uporaba tega izraza v spletnih iskalnikih letos poleti povečala kar za 722 odstotkov in tudi dopustniki v drugih državah vključno zNemčijoinItalijoso izbirali počitniške cilje bliže svojemu domu.1

Ford se je povezal s strokovnjaki za dogodivščine na prostem podjetja komoot in skupaj so ustvarili zbirko dogodivščin za konce tedna blizu doma. Aplikacija in spletna stran komoot vsakemu omogoča načrtovanje, vodenje do cilja in uživanje v dogodivščinah na prostem, iskanje pa je možno prilagoditi glede na lokacije, dejavnosti in ponudbo.

Od kolesarjenja in pohodov do teka ali gorništva – poti, ki sta jih na novo zbrala Ford in komoot, bodo voznikom po vsej Evropi pomagale odkriti izjemne lokacije in uživati v prostočasnih izkušnjah nedaleč od ‘domačega praga’.2

Ford kupcem v Evropi nudi pestro izbiro vozil, primernih za iskanje pustolovščin na prostem: od povsem novega sedemsedežnega razkošnega terencaFord Explorer Plug-In Hybridin s potezami športnih terencev zasnovanegaForda Focusa Active, ki se brez težav spoprime z grobimi cestami in nudi tudi terenski vozni način, doenergične in obenem varčne povsem nove Ford Kugein avtodomaFord Transit Custom Nuggetza svetovne popotnike.

komoot

Več kot 15 milijonov dogodivščin željnih uporabnikov po Evropi vsak dan razišče svojo ‘neukročeno plat’ s pomočjo komoota. Komootovi aplikaciji za pametne telefone s sistemoma Android in iOS ter njihova spletna stran zagotavljajo vse, kar potrebujejo ljubitelji raziskovanja narave, ter združujejo že pripravljene poti s priporočili lokalnih ekspertov in možnosti za unikatno inteligentno načrtovanje poti.

Ford in komoot sta skupaj ustvarilanovo zbirko dostopnih dogodivščin polnih izletov ob koncih tedna, ki v nekaterih primerih vključujejo tudi prenočitev.

Zbranih je več kot100 novih pustolovščinna osupljivem podeželju v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji, Švici, Veliki Britaniji in na Norveškem – večina je od večjih mest oddaljena manj kot dve uri vožnje.

Raziskovalci vsak dan znova

Med prvimi so se s Fordom in komootom na pustolovščine odpravili Daniel Westli z družino, kolesar Nick Robinson in hribolazec Andrea Schiavina.

Westli, njegova partnerka Guro Friis in njuni hčerki Sarah in Wilma so naložili kolesa in kajake na Forda Explorerja ter se odpravili proti kraju Canvas Hove na slikoviti južni obali Norveške, da bi tam preživelipustolovski konec tedna z veliko akcije.

“Potovanje z otroki zahteva nekaj načrtovanja, a aplikacija komoot nam je pomagala odkriti veliko odličnih družinskih kolesarskih poti, idealnih zame in mojo hčer,” je povedal Westli.

Robinson je naložil kolo in opremo v avtodom Transit Custom Nugget ter se odpravil na kratko pot do slikovitega barja Barden Moor, kjer se je pridružil trem prijateljem na poti po angleškem naravnem parku Yorkshire Dales.

Na skoraj 180 kilometrov dolgi dvodnevni poti so uživali vspektakularnih razgledih naravnega parka Yorkshire Dalesin izjemni lepoti območja Nidderdale, obiskali pa so tudi mestece Pateley Bridge, kjer je leta 2014 potekala ena od prvih etap dirke Tour de France.

“Kot kolesar se hitro navadiš, da se vsak teden z domačega praga odpraviš na iste poti. Če lahko kolo spraviš v zadnji del avta in raziščeš okolico, se hitro znebiš te rutine. Celo kratka vožnja lahko zagotovi neverjetne nove dogodivščine.”

Schiavina se je s Fordom Explorerjem – v katerega je seveda spravil svojo alpinistično opremo in gorsko kolo – odpravil raziskovatosupljivo goro Latemarinlegendarno pot po dolini val Venegiana sverovzhodu Italije v Dolomitih, ki jih je UNESCO uvrstil med svetovno dediščino.

“Gorski masivi nedaleč od mojega doma v severni Italiji sodijo med najlepše na svetu, a prehitro jih lahko jemlješ kot nekaj vsakdanjega,” pravi Schiavina. “Ta zbirka pustolovščin, ki sta jo pripravila Ford in komoot, nas opomni, da je pred našim pragom čudovit svet in čaka, da ga raziščemo.”

Navedki:

“Upamo, da bo partnerstvo med komootom in Fordom pomagalo vsakodnevnim pustolovcem pri odkrivanju osupljivih ciljev pred domačim pragom – od najbolj razdrapanih kolovozov do najvišjih pohodnih poti.”Jonas Spengler, soustanovitelj Komoota

“Kot navdušen kolesar sem očaran nad to možnostjo in se hočem kar najhitreje spet zavihteti na kolo. Serija Fordovih pustolovščin za konec tedna v sodelovanju s partnerskim podjetjem komoot na odlične način prikaže prilagodljivost naše palete vozil, ki obvladajo vsa potovanja in pustolovščine. Od skupine prijateljev, ki se odpravijo kolesarit s Fordom Nuggetom, do družinskega izleta k jezerom v Fordu Explorerju.” Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa

Povezave:

Danielova družinska pustolovščina na Norveškem:https://www.youtube.com/watch?v=eoGofIfTL58Nickovo kolesarsko raziskovanje narodnega parka Yorkshire Dales:https://www.youtube.com/watch?v=S5ahqfqIgekAndreova ekspedicija v Dolomite:https://youtu.be/1J7BUB5cZVUVse si lahko ogledate z naslednjim enotnim predvajalnim seznamom:https://www.youtube.com/playlist?list=PLSDdJ-bq9Y19zqAUY50QCQinq2DUE_3B6Fordove raziskovalne ture v komootu:https://www.komoot.com/user/fordweekendadventures

Opombe

1Vir:Google Trends, relativno povprečje iskanja v ustreznem 10-tedenskem obdobju julija/avgusta 2019 in 2020.

2Za lokalna potovanja lahko veljajo lokalne omejitve ali predpisi; preverite, preden se odpravite na pot.

O družbi Ford Motor Company

Ford Motor Company je globalno podjetje s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. Razvija, izdeluje, prodaja in zagotavlja servisno vzdrževanje za celotno paleto Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terencev, vozil z električnim pogonom in razkošnih modelov Lincoln ter finančne storitve prek družbe Ford Motor Credit Company. Ford si prizadeva postati vodilno podjetje na področju elektrifikacije, avtonomnih vozil in mobilnostnih rešitev. V družbi Ford je po vsem svetu zaposlenih približno 199.000 ljudi. Za več informacij o Fordu in Fordovih izdelkih ter storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 67.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

PR:

SUMMIT MOTORS LJUBLJANA

Flajšmanova ulica 3

1000 Ljubljana

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!