Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Upoštevanje vseh priporočil za preprečevanje širjenja koronavirusa je nujno

V Sloveniji je žal vsak dan več okuženih s koronavirusom, v zadnjih dveh dneh pa zaznavamo porast tudi v Velenju. Število okuženih redno spremljamo, prav tako preventivno delujemo na področju odkrivanja morebitnih žarišč okužb. Pozivamo pa k doslednemu spoštovanju priporočil za omejevanje širjenja virusa.

Upoštevanje vseh priporočil za preprečevanje širjenja koronavirusa je nujno

Velenje, 15. oktober 2020 –V Sloveniji je žal vsak dan več okuženih s koronavirusom, v zadnjih dveh dneh pa zaznavamo porast tudi v Velenju.Število okuženih redno spremljamo, prav tako preventivno delujemo na področju odkrivanja morebitnih žarišč okužb. Pozivamo pa k doslednemu spoštovanju priporočil za omejevanje širjenja virusa.

Velenje se uvršča v Savinjsko regijo, ki jo je Vlada Republike Slovenijezaradi velikega števila okuženihuvrstila med rdeče regije, kjer od jutri daljeveljajo še strožji ukrepi.Med drugim bo veljalo omejenoprehajanje med regijami, zaščitne maske pa bodo obvezne tudi na prostem. Za rdeče regije naj bi veljala tudi začasna prepoved vseh prireditev in zbiranj nad 10 oseb, omejitev nekaterih storitvenih dejavnosti in omejitev določenih športnih dejavnosti. Še naprej je nujno upoštevanje vseh osnovnihpreventivnihukrepovza preprečevanje širjenja virusaindosledno spoštovanjemedosebne razdalje vsaj 1,5 metra pri druženju s komerkoli, ki ni član našega gospodinjstva.

Če zbolimo,preventivnoostanemo doma in omejimo stike z ostalimi ljudmi. Po novem bo dostop do osebnega zdravnika možen na štiri načine: preko spletnega obrazca na spletni straniwww.zd-velenje.si, preko telefona na INFO številki zdravstvenega doma (03 8995 541), ali osebno preko INFO točke v zdravstvenem domu, še vedno pa lahko pokličete tudi ambulanto svojega osebnega zdravnika. Spletni obrazec bo vzpostavljen od ponedeljka dalje. Pripravili pa smo tudi posebno zloženko, ki jo bodo v prihodnjem tednu prejela vsa gospodinjstva v Mestni občini Velenje.

Odponedeljka daljebošolanje za učence od6. razreda naprej, za dijake in študente ponovnopotekalona daljavo. Nekateri učenci in dijakipa žalše vedno nimajo primerne računalniške opreme za pouk na daljavo, zato prosimo vse, ki lahko pomagajo z računalniško opremo, ki je ne potrebujejo, da to sporočijo na Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje (mzpm.velenje@vilarozle.si, 03 897 75 40). Vsake donacije bomo zelo veseli, saj želimo vsem našim učencem in dijakom omogočiti, da se bodo lahko tudi v teh kriznih časih izobraževali.

Vse občanke in občane prosimo, da resnično upoštevajo vse preventivne ukrepe, h katerim pozivata vlada in Nacionalni inštitut za javno zdravje. Le ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov bomo omejili širjenje okužbe s koronavirusom. Zato pozivamo, da se jih držimo vsi!

Velenjčani smo velikokrat dokazali, da skupaj zmoremo marsikaj, zato stopimo skupaj tudi tokrat! Za naše zdravje. Za naše otroke. Za naše mesto!

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!