Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

URH BAUMAN JE S KONJEM LARISAL ZNOVA OSVOJIL LOVORIKO DRŽAVNEGA PRVAKA V PRESKAKOVANJU OVIR

Urh Bauman je danes znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasme Larisal najboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir. Z odličnim nastopom na kar 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil na hipodromu v Kobilarni Lipica in ponovno prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci.

URH BAUMAN JE S KONJEM LARISAL ZNOVA OSVOJIL LOVORIKO DRŽAVNEGA PRVAKA V PRESKAKOVANJU OVIR

Urh Bauman je danes znova dokazal, da je z osemletnim konjem holštajnske pasmeLarisalnajboljši tekmovalec državnega prvenstva v preskakovanju ovir. Z odličnim nastopom na kar 150 centimetrov visokih ovirah je navdušil na hipodromu v Kobilarni Lipica in ponovno prepričljivo osvojil lovoriko državnega prvaka v članski konkurenci.

Vse tri tekme državnega prvenstva je zaključil brez podrte ovire. "Vtisi so enkratni.Larisalje letos v izredni formi, na mednarodnih tekmah je bil med prvimi desetimi v svetovnem pokalu, zdaj prihajajo njegova najboljša leta," je po svečani podelitvi nagrad pojasnil novi državni prvak Urh Bauman, ki sicer trenira v Mariboru.

Drugo mesto je osvojila Iza Vele s konjemVelebiro Western Boy(KK Velebiro), saj je konjeniški šport edina olimpijska disciplina, v kateri tekmovalci in tekmovalke nastopajo skupaj, v enotni kategoriji. Tretje mesto je osvojil Robi Skaza s kobiloChenoa 3(KK Velenje). Kot veleva tradicija, sta srebrna Izza Vele in bronasti Robi Skaza novega državnega prvaka – po tem, ko sta mu čestitala – odnesla vse do vodne ovire, kjer je doživel vodni krst.

"Veseli nas, da je državno prvenstvo v preskakovanju ovir – prvo konjeniško tekmovanje v Lipici letos, potekalo v prijetnem vzdušju in pravem športnem duhu," je dogajanje pospremil direktor Holdinga Kobilarna Lipica Matej Oset. Spodbudni so bili tudi vtisi predsednice Konjeniške zveze Slovenije mag. Polone Rifelj: "Veseli smo, da smo pri vseh omejitvah in odpovednih veliko tekmovanjih – tako doma kot tudi v tujini – uspeli izpeljati državno prvenstvo ter obdržati toliko aktivnih športnikov."

Med tekmovalci, ki so vseskozi trenirali in obdržali formo, so v prvi vrsti novi državni prvaki v vseh kategorijah. Med mlajšimi člani U25 se je zlata veselila Nina Pangeršič sChamberlainom(KK Suprinn), srebrna je bila Nina Jovović s konjemDiamants Dream(KK Karlo Maribor), bronasta pa Nina Potočnik s konjemQuidado(KK Velenje).

Med mladinci je lovoriko osvojila Zoja Pavčič s konjemStunning Gold Sho Z(KK Celje), drugi je bil Andraž Cijan Brkič s konjemQuinton(KK Karlo – Maribor), tretja pa Maruša Manca Možgan s konjemZ Lord delle Roane(KK Stožice Ljubljana). Med mlajšimi mladinci se je zmage veselila Ivana Pantar s kobiloSamba(KK Titani Ljubljana), medtem ko je bila druga Tija Kocjan zDebsy (KK pr\" Karl), tretja pa Eva Jeram s konjemBallerina\"y Boy(ŠD Titani Ljubljana KK).

Med otroki je prvo mesto osvojila Ajda Golob s kobiloEMG Enora(KK Velenje), drugo mesto Lina Rojko s konjemApollo(KK pr\" Karl), tretje mesto pa je pripadlo Lani Gale s konjemCandy(KK Gibanje). Med amaterji je bila najuspešnejša Vita Sirovina Dvornik s konjemComic-k van\"t Kattenheye Z(KK Velenje), srebro je osvojila Tjaša Zaplotnik z Mefistom (KK pr` Kral), bron pa Aleš Štribl s konjemCasper the Ghost(KK Brdo pri Ihanu).

Rezultati ekipne razvrstitve

Člani:1. mestoKK Velebiro, 2. mesto KK Velenje, 3. mesto Športno društvo Konjeniški center Celje

Mlajši člani U 25:1. mesto KK Suprinn, 2. mesto KK Karlo - Maribor, 3. mesto KK Velenje

Mladinci:1. mesto KK Karlo Maribor, 2. mesto KK Surpinn, 3. mesto KK Velenje

Mlajši mladinci:1. mesto KK Titani Ljubljana, 2. mesto KK Velebiro, 3. mesto: KK pr\" Kral

Amaterji: 1. mesto KK Velenje, 2. mesto KK Stožice Ljubljana, 3. mesto: KK Karlo – Maribor

Otroci:1. mesto KK pr\"Kral, 2. mesto KK Gibanje, 3. mesto KK Slovenj Gradec

Državno prvenstvo v preskakovanju ovir

Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev in konj – predvsem pa z željo, da se vsem zagotovi varen nastop na državnem prvenstvu – je tekmovanje potekalo brez gledalcev in v skladu z navodili NIJZ. Vsem, ki želijo doživeti vzdušje tega tekmovanja, je posnetek na voljo mednarodnem konjeniškem portalu Clip my horse TV na brezplačni s povezavihttps://bit.ly/3muRvfR

Urniki, startne liste in rezultati >>https://bit.ly/2ZLVef4

PR:

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!