Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Slovenski magazin, tradicija v novi preobleki

Oddaja Slovenski magazin bo v novi sezoni na sporedu vsak drugi petek ob 17.25 uri na TV SLO 1

Slovenski magazin, tradicija v novi preoblekiOddaja Slovenski magazin bo v novi sezoni na sporedu vsak drugi petek ob 17.25 uri na TV SLO 1

Slovenski magazin, ena od oddaj z najdaljšim televizijskim stažem, se na TV SLO 1 vrača v petek, 18. septembra 2020. Z novo podobo in virtualno sceno prihajajo tudi sveže vsebine, ki razkrivajo bogastva naše dežele.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija2. september 2020 ob 10:27Ljubljana - MMC RTV SLO

Med gledalci dobro poznana oddaja Slovenski magazin tudi po skoraj treh desetletjih nastajanja ohranja pomembno vlogo pri informiranju in opozarjanju na tisto, kar je v Sloveniji najlepšega.

"Oddaja Slovenski magazin je stara skoraj toliko kot naša država – prvič je bila na sporedu leta 1992. Če je bilo sprva njeno poslanstvo predvsem v tem, da je postavljala Slovenijo na svetovni zemljevid, pa danes svetu predstavljamo, kako zelo raznolika in bogata je naša mala država ter kako veliko uspešnih in zanimivih posameznikov tu živi."

Nuša Ekar, urednica oddaje Slovenski magazin

Slovenski magazin se z novo sezono vrača tja, kjer je nekoč že bil – v popoldanski petkov termin. Ustvarjalci oddaje bodo od septembra naprej vsak drugi petek ob 17.25 uri na TV SLO 1 v 25 minutah nanizali pet zanimivih in aktualnih prispevkov, v katerih bodo razkrivali naravna bogastva Slovenije, odkrivali našo kulturno dediščino in predstavljali posameznike, ki izstopajo s svojimi izjemnimi dosežki na področju umetnosti, znanosti in športa.

Oddajo spremljajo domači in tuji gledalci, kot tudi Slovenci, ki živijo v tujini, in tujci, ki živijo pri nas. Prav slednji so poleg domačih gledalcev tisti, ki so najbolj zvesto občinstvo oddaje.

Vrsto let je bila oddaja del samostojnega uredništva Oddaj za obveščanje tujine, pozneje pa se je z reorganizacijami preselila v Kulturni in umetniški program – najprej v Dokumentarni program, pred nekaj leti pa se je pridružila Izobraževalnemu programu.

Slovenski magazin bo tako tudi v prihodnje odstiral razglede po Sloveniji in ohranil status oddaje z najdaljšim televizijskih stažem pri nas.

Slovenski magazin - vsak petek ob 17.25 na TV SLO 1 Foto: RTV SLO

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!