Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dan slovenskega športa se približuje

V Grand hotelu Union v Ljubljani se je danes sestal organizacijski odbor za pripravo aktivnosti ob dnevu slovenskega športa, ki ga bomo letos premierno obeležili 23. septembra.

Dan slovenskega športa se približuje

V Grand hotelu Union v Ljubljani se je danes sestal organizacijski odbor za pripravo aktivnosti ob dnevu slovenskega športa, ki ga bomo letos premierno obeležili 23. septembra.

Z osrednjo prireditvijo, ki bo na Trgu republike, z različnimi dogodki v šolah, vrtcih, delovnih organizacijah in številnihlokalnih skupnostih bo izpostavljen pomen športa v najširšem smislu, Slovenke in Slovenci pa pozvani, da ta danpreživijo športno. Častni pokrovitelj praznika, predsednik Republike Borut Pahor, ob državnem prazniku, prireja danodprtih vrat Predsedniške palače. Vsi dogodki bodo organizirani v skladu z aktualnimi priporočili."Dan slovenskega športa ni dan, ko bomo za slovenske vrhunske športnike navijali s kavča, temveč je dan namenjengibanju. 23. september, dan slovenskega športa, je čas za šport. Skupaj z vami si želimo, da bomo telesno dejavni vsi.

Šport je izredno pomemben pri skrbi za zdravje in krepitev imunskega sistema," je na sestanku organizacijskega odboraizpostavil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec. Prebivalce je k dejavni udeležbi povabilatudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec. Izpostavila je pomen športa kot telesne

dejavnosti za zdravje vseh družbenih podskupin in se posebej zavzela za športno udejstvovanje v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

"Vesel sem tako pozitivnega odziva na današnji sestanek. Vsi vabljeni ste se odzvali, kar kaže izredno pomembnopodporo prazniku športa in našim prizadevanjem. Očitno delamo dobro in se zavedamo, da je podpora in promocijašporta v najširšem smislu pomembna vrednota slovenske družbe. Slovenci nismo najboljši le na športnih tekmovališčih,v sam evropski vrh se uvrščamo tudi po podatkih deleža telesno dejavnih. A to ne pomeni, da smo lahko s temzadovoljni, šport kot vrednoto moramo negovati in razvijati tudi v prihodnje. To je eden ključnih namenov praznika," jena današnjem sestanku dejal mag. Janez Sodržnik, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ.

OKS-ZŠZ, nacionalne športne zveze, klubi in druge organizacije, ne le športne, bodo 23. septembra ob dnevuslovenskega športa pripravili številne športno-rekreativne dogodke v državi. Vabljeni bodo vsi, od najmlajših v vrtcih doupokojencev, invalidov in delovno aktivnih. Poleg osrednjega dogodka na Trgu republike, se bodo ta dan odvile tudiŠportne igre zaposlenih v Novem mestu, več 100 različnih dogodkov širom Slovenije, praznični dan pa bo sklenjen spraznovanjem 20-letnice prvih zlatih olimpijskih kolajn za samostojno Slovenijo, 23. septembra 2000 na olimpijskih igrahv avstralskem Sydneyu. Priborili so si jih veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec zmalokalibrsko puško v trojnem položaju.

Športen pa bo ves konec septembra. Dan slovenskega športa bo namreč uvod v Evropski teden športa, ki bo letos med23. in 30. septembrom potekal že šestič. Številne dejavnosti OKS, zvez in klubov ter društev na občinski ravni se bodopo 23. septembru nadaljevale ves teden do konca septembra.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!