Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Včerajšnje deževje povzročilo škodo tudi v Velenju

Včeraj zvečer je zaradi močnega naliva v Velenju ponovno poplavilo na več lokacijah. Narasli vodotoki so povzročili številne nevšečnosti, obilno deževje je spralo bankine ob številnih občinskih cestah in podrlo več dreves

Včerajšnje deževje povzročilo škodo tudi v Velenju

Velenje, 30. julij 2020 –Včeraj zvečer je zaradi močnega naliva v Velenju ponovno poplavilo na več lokacijah. Narasli vodotoki so povzročili številne nevšečnosti, obilno deževje je spralo bankine ob številnih občinskih cestah in podrlo več dreves.

V Mestni občini Velenje so gasilci PGD Šalek, PGD Pesje in osrednja enota PGD Velenje posredovali na 5 lokacijah, kjer so črpali vodo iz objektov in nadzorovali vodotoke.

V podvozu pod železniško progo (pri Esotechu) so izvlekli vozilo, ki je obstalo v vodi. Močan veter je podrl dve drevesi, in sicer na Velenjski plaži in na Vodnikovi cesti ob reki Paki. Drevo, ki je padlo v reko Pako, bo danes odstranjeno in bo tako poskrbljeno za pretočnost struge. Ostanke vej bomo kmalu pospravili. Gasilci PGD Šalek so v naselju Šalek za stanovanjske bloke Šalek 93, 95 in 97 postavili obrambno vodno bariero.

Posledice sinočnjega deževja delavci komunalnih služb in koncesionarji odpravljajo tudi danes, nastala škoda še ni ocenjena.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto: MOV

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!