Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Rezultati 29. radijskega natečaja za najboljšo kratko zgodbo 2020

Strokovna žirija je izbrala štiri zgodbe za odkup, tri pa je nagradila

Rezultati 29. radijskega natečaja za najboljšo kratko zgodbo 2020Strokovna žirija je izbrala štiri zgodbe za odkup, tri pa je nagradila

Na tradicionalni natečaj za najboljšo kratko zgodbo, ki ga vsako leto razpiše Uredništvo za kulturo Tretjega programa Radia Slovenija – programa Ars, je prispelo 734 zgodb, ki so ustrezale razpisnim pogojem.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija28. julij 2020 ob 13:54Ljubljana - Radio Slovenija

Strokovna žirija v sestavi predsedniceTadeje Krečič Scholtenter članovTatjane JamnikinGašperja Troheje izbrala štiri zgodbe za odkup, tri pa je nagradila. Prvo nagrado je žirija podelila zgodbi z naslovomVlak ob 6.15(šifra: Bledolični), drugo nagrado je prejela zgodbaPremene(šifra: Lilian), tretjo pa zgodba brez naslova (šifra: manonegra). Za odkup je žirija izbrala zgodbe:Povprečno (ne)srečna(šifra: Natalija), zgodbo brez naslova (šifra: Vrata),Rada bi bila vintage(šifra: Adijo) inZadnja priložnost (šifra: Meta).

Obvestilo avtorjem zgodb

Avtorje oziroma avtorice treh nagrajenih zgodb in štirih zgodb, predlaganih za odkup, prosimo, da čim prej, najkasneje pa do9. avgusta, z izvodom zgodbe potrdijo svoje avtorstvo prek e-naslovaArs@rtvslo.siin pripišejo svoje podatke. Avtorje in avtorice zgodb bodo razglasili v septembru, prvonagrajeno zgodbo pa bo v neposrednem prenosu interpretiral dramski igralec.

Vse izbrane zgodbe bodo na sporedu v jesenskih mesecih v oddaji Literarni nokturno na Tretjem in Prvem programu Radia Slovenija.

Več informacij in vsebina nagrajenih zgodb se nahaja natej povezavi.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!