Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BELETRINA: 24. DNEVI POEZIJE IN VINA

24. DNEVI POEZIJE IN VINA TUDI TO POLETJE BO PTUJSKE ULICE PREPLAVILA POEZIJA 26. avgust – 29. avgust 2020

24. DNEVI POEZIJE IN VINATUDI TO POLETJE BO PTUJSKE ULICE PREPLAVILA POEZIJA26. avgust – 29. avgust 2020

PTUJ IN DRUGI KRAJI PO SLOVENIJI –Tudi to poletjebodo priznanipesniki in pesnice iz desetih držav sveta na Ptuju, v Ljubljani in v drugih mestih Slovenijes poezijo in glasbo nastopili na številnih dogodkih 24. mednarodnega pesniškega festivala Dnevi poezije in vina. Edennajprestižnejših in najodmevnejših mednarodnih pesniških festivalov v tem delu Evrope,ki se bo letos odvilmed 26. in 29. avgustom,že leta združuje pesniško besedo in promocijo najodličnejših slovenskih vin. Osrednji imeni festivalabosta italijanska pesnicaPatrizia Cavalliin škotski pesnik ter pisateljJohn Burnside.Odprto pismo Evropibo tokrat napisala in na Ptuju prvič prebrala madžarska pesnica in prozaistkaKrisztina Tóth.

[caption id="attachment_49943" width="600"] Veliko pesniško branje, Dnevi poezije in vina 2019Foto: Matej Pušnik[/caption]

Patrizia Cavallije ena od najbolj prepoznavnih sodobnih italijanskih pesnic, avtorica sedmih pesniških zbirk, posebno veljavo pa je dobila med ameriškimi pesniki, ki so jo tudi množično prevajali. Škotski pesnik in pisateljJohn Burnsideje za svoja dela prejel številne nagrade, med drugim prestižno nagrado T. S. Eliota, sicer pa poučuje kreativno pisanje, ameriško poezijo ter poezijo in ekologijo na Univerzi v St. Andrewsu.Krisztina Tóthje ena izmed najbolj branih in priljubljenih madžarskih avtoric, ki se podpisuje pod deset pesniških zbirk in šest proznih del, njena dela pa so prevedena v več kot 15 jezikov.Glavnima poudarkoma – poeziji in vinu – se tudi letos pridružujebogat spremljevalni umetniški programza vse starostne in interesne skupine, vsi dogodki pa bodo brezplačni in bodo potekali v slovenskem in angleškem jeziku. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite v slovenski prestolnici poezije!

Vabljeni na Večere pred Dnevi, ki bodo v različnih krajih po Sloveniji potekali 26. avgusta.

Od leta 2014 so Dnevi poezije in vina član evropske pesniške platformeVersopolis, ki jo podpira program Ustvarjalna Evropa.

Za vse informacije obiščite spletno stranwww.stihoteka.com, novosti pa lahko spremljate naFacebookinInstagramstrani festivala.Festival bo potekal skladno z navodili pristojnih institucij. O podrobnosti vas bomo obvestili pravočasno.S prešernimi pozdravi,Ekipa DPV

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!