Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

NOVA SERIJA ŠEFINJA na TV3

Na Tv3 jutri začnemo s predvajanjem nove, zelo napete, kakovostne serije Šefinja. Na sporedu bo vsak četrtek, petek in soboto ob 20. uri.

Na Tv3 jutri začnemo s predvajanjem nove, zelo napete, kakovostne serije Šefinja. Na sporedu bo vsak četrtek,petekin soboto ob 20. uri.

Serija Šefinja, ki v četrtek, 26. marca ob 20. uri, prihaja na TV3, je orala ledino. Na nemški televiziji je kriminalna serija z žensko v glavni vlogi – ki je povrh dopuščala še več krvavih prizorov – nekaj novega. Po besedah 55-letne Katharine Böhm, ki igra Šefinjo, "se je zgodilo po naključju. V tretji epizodi mi brizgne v obraz kri – in vodstvu televizije je bil prizor čisto všeč. Zato so nam dovolili še kaj, vsekakor več, kot je dovoljeno petkovim televizijskim trilerjem."

Ko je Šefinja začela navduševati gledalce, so v Nemčiji objavili študijo o nevidnosti žensk na filmu in televiziji. Govorilo se je kar o kvotah: toliko in toliko žensk se sicer pojavi, ampak večina jih je nevidnih. "Takšne študije so zelo pomembne," pravi v Švici rojena Kathatina, "ker držijo ogledalo družbi in kažejo, da je veliko bolj nepravična, ko gre za podobo žensk in moških, kot smo mislili. Pred približno 20 leti se je razpravljalo o ženskem eskapizmu, ki je označeval predstavo o tem, kakšni naj bi bili ženski liki. Ob tovrstnih manipulacijah dobim ošpice. Naša družba se mora spremeniti in se bo. Ali se že? Mislim, da ne, kajti takoj ko začnemo poudarjati, da je še vedno premalo vidnih ženskih vlog, izpostavijo tistih nekaj serij, kot je naša, in rečejo: Saj je bolje, kaj vam je!"

TV3

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!