Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Družba Volvo Cars predstavlja prenovljene modele S90 in V90 ter mehke hibride v vseh modelnih serijah

Družba Volvo Cars danes predstavlja prenovljene izvedbe limuzine S90 in karavana V90/V90 Cross Country z uglajeno obliko zunanjosti in povsem novim vrhunskim avdiosistemom Bowers & Wilkins.

Družba Volvo Cars predstavlja prenovljene modele S90 in V90 ter mehkehibride v vseh modelnih serijah

Družba Volvo Cars danes predstavlja prenovljene izvedbe limuzine S90 in karavana V90/V90 Cross Countryz uglajeno obliko zunanjosti in povsem novim vrhunskim avdiosistemom Bowers & Wilkins.

Posodobljena nadgradnja portfelja zdaj vključuje možnost izbire 48-voltnega mehkega hibridnegapogonskega sklopa za vsak model Volvo, s čimer družba povečuje svojo ponudbo elektrificiranih vozil.Oblikovalci so zunanjost opremili s številnimi izpopolnjenimi elementi na sprednjem in zadnjem delu S90 inV90, kot so nove meglenke, novo oblikovan spojler in nov spodnji sprednji odbijač.

Na modelih V90 in V90 Cross Country najbolj izstopa povsem nova oblika zadnjih luči, vključno z značilnoLED osvetlitvijo in sekvenčnim smernikom. Nova ponudba barvnih zaključkov zunanjosti in platišč prinašaveč možnosti za individualizacijo.

Celovito izpopolnjen avdiosistem Bowers & Wilkins poskrbi za še boljšo zvočno izkušnjo v notranjosti znovimi elementi, kot so nadgrajeni ojačevalec, funkcija samodejnega izničevanja hrupa vozila in novapostavitev, ki posnema zvok vašega najljubšega džez kluba.

Naslednja novost je zračni filter Advanced Air Cleaner s tipalom za delce PM 2.5. Zračni filter, sprva razvit zakitajsko tržišče in zdaj na voljo tudi na drugih trgih po svetu, omogoča voznikom, da prek osrednjega zaslonaspremljajo kakovost zraka v notranjosti vozila. Tu je tudi funkcija čiščenja zraka, ki v nekaj minutah iz kabineodstrani skoraj vse drobne delce.

Novi avdiosistem Bowers & Wilkins in tehnologija zračnega filtra Advanced Air Cleaner sta zdaj na osnoviprilagodljive produktne arhitekture (SPA) na voljo za vse modele.

Vsi modeli serije 90 in 60 so v zadnjem delu zdaj opremljeni z dvojnimi polnilnimi postajami USB-C, ki sozamenjale 12-voltne vtičnice. Funkcija brezžičnega polnjenja za pametne telefone, ki je bila najprej vgrajenaza kompaktni model XC40 SUV, je zdaj na razpolago v skoraj vseh izvedbah vozil serije 90 in 60.Na področju opreme notranjosti so zdaj za vse modele serije 90 in 60 na voljo ekskluzivni umerjeni sedeži zoblazinjenjem iz mešanice volne, ki so bili lansko leto prvič predstavljeni v modelu XC90, medtem ko sklopdodatne opreme ponuja tudi vrhunsko oblazinjenje brez usnja.

Družba Volvo Cars prav tako bistveno povečuje število izvedb z 48-voltnim mehkim hibridnim pogonskimsklopom, saj te različice motorja ponuja za vsako modelno serijo.

Mehki hibridni pogonski sklopi, ki so bili lani prvič predstavljeni v modelih XC90 in XC60, so zdaj na voljo zavse druge modele serije 90 in 60 kot tudi za XC40. Mehki hibridni pogonski sklopi za V90 Cross Countrypredstavljajo prve elektrificirane različice v zgodovini serije Cross Country.

Mehki hibridi družbe Volvo Cars ponujajo voznikom do 15-odstotni prihranek pri porabi goriva in zmanjšujejovrednosti emisij pri dejanski vožnji. Elektronski sistem zaviranja "brake-by-wire" je povezan s sistemom zaregeneracijo energije in zmanjšuje porabo goriva in vrednosti emisij z rekuperacijo kinetične energije, ki sesprošča pri zaviranju.

Sandra

Horvat

Marketing & PR Coordinator

T+386 1 584 34 96

M+386 30 464 155

sandra.horvat@vcag.net

VCAG d.o.o.

Importer Adria Region

Leskoškova 2

1000 Ljubljana, Slovenija

www.volvocars.com

Skupaj s serijo priključnih hibridov in povsem električnih vozil Recharge to pomeni, da je elektrificiran modelVolvo zdaj na voljo za vsakogar.-------------------------------Skupina Volvo Car v letu 2019Za poslovno leto 2019 je skupina Volvo Car zabeležila dobiček iz poslovanja v višini 14,3 milijarde švedskih kron (vletu 2018 14,2 milijarde švedskih kron). Prihodki v tem obdobju so znašali 274.1 milijarde švedskih kron (252.7milijarde švedskih kron). V celotnem letu 2019 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 705,452 (642,253) avtomobilov,kar je 9,8 odstotka več kot v letu 2018. Rezultati poudarjajo celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetjaVolvo Cars v zadnjih letih, s čimer se podjetje pozicionira za naslednjo fazo rasti.

O skupini Volvo CarVolvo je bil ustanovljen leta 1927. Danes je Volvo Cars ena najbolj znanih in uglednih avtomobilskihblagovnih znamk na svetu s prodajo 642.253 avtomobilov leta 2018 v približno 100 državah. Volvo Cars je odleta 2010 v lasti kitajske skupine Zhejiang Geely Holding.

V letu 2019 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 41.500 (41.500) zaposlenih s polnim delovnim časom.Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in upravljanje se večinoma nahajajo v Göteborgu na Švedskem.Sedež Volvo Cars za Kitajsko se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov se nahajajo vGöteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorjiizdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), deli karoserije pa v Olofströmu (Švedska).Skladno s svojim novim ciljem želi družba Volvo Cars svojim strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben,trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tegadesetletja želi doseči, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila,drugo polovico pa neposredno poslovanje s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemuzmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

Foto: Volvo

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!