Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Na slovesnosti ob 50. obletnici OZS tudi izbor Obrtnika in Podjetnika leta 2019

Na jutrišnji slovesnosti ob 50. obletnici delovanja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki bo ob 18. uri v Grand hotelu Union v Ljubljani, bomo podelili prestižni priznanji Obrtnik in Podjetnik leta 2019, razglasili najstarejšega obrtnika leta ter podelili mojstrske diplome. Predsednik RS Borut Pahor bo zbornico ob tej priložnosti odlikoval z redom za zasluge.

Na slovesnosti ob 50. obletnici OZS tudi izbor Obrtnika in Podjetnika leta 2019

Letošnji nominiranci so: Aleksander Gorečan, Gorazd Kocbek, Stanislav Smrkol, Helena Krevh Zorec, Iztok Stanonik, Peter Podlunšek

Ljubljana, 4. december 2019 – Na jutrišnji slovesnosti ob 50. obletnici delovanja Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, ki bo ob 18. uri v Grand hotelu Union v Ljubljani, bomo podelili prestižni priznanji Obrtnik in Podjetnik leta 2019, razglasili najstarejšega obrtnika leta ter podelili mojstrske diplome. Predsednik RS Borut Pahor bo zbornico ob tej priložnosti odlikoval z redom za zasluge.

"Letošnja podelitev najvišjih zborničnih priznanj bo še posebej slavnostna, saj bomo hkrati obeležili tudi 50-letnico obstoja stanovske organizacije slovenskih obrtnikov in podjetnikov. Izjemno počaščeni smo, da nam bo za 50 let uspešnega delovanja in prizadevanja za malo gospodarstvo predsednik RS Borut Pahor podelil red za zasluge," je pred slovesnostjo poudaril predsednik OZS Branko Meh.

7. decembra 1969 je dvanajst združenj obrtnikov z območij Celja, Cerknice, Jesenic, Kopra, Kranja, Ljubljane, Ljutomera, Murske Sobote, Novega mesta, Radovljice, Tržiča, društvo posavskih obrtnikov iz Krškega in društvo avtoprevoznikov iz Maribora ustanovilo Zvezo združenj samostojnih obrtnikov Slovenije, ki je predhodnica današnje Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Prostovoljno so se združili, da bi se njihov glas slišal dlje in glasneje. Cilj organizacije pa ostaja že pol stoletja enak – na vse možne načine pomagati obrtnikom, da bi ti lažje živeli in delali. Jubilej bomo obeležili skoraj natanko na obletnico tega dogodka.

Slovesnost ob praznovanju visokega jubileja bo nadgradil izbor že 17. obrtnika leta in 27. podjetnika leta. Prestižni priznanji bosta prejela posameznika za svoje poslovne dosežke, inovativnost in odličnost. OZS tudi na ta način skrbi za dvig ugleda obrtnih poklicev, obrtnikov in podjetnikov ter obenem spodbuja odličnost in kakovost njihovih storitev in izdelkov.

Nominiranci za Obrtnika leta 2019 so:

Aleksander Gorečan, Penzel, slikopleskarstvo, oblaganje tal in sten, Aleksander Gorečan s.p., Šenčur Gorazd Kocbek, Gorazd Kocbek s.p., Sveti Jurij ob Ščavnici Stanislav Smrkol, Gostilna in pizzeria Furman, Stanislav Smrkol s.p., Lukovica

Nominiranci za Podjetnika leta 2019 so:

Helena Krevh Zorec, NEONART svetlobni in reklamni napisi Krevh d.o.o., Maribor Iztok Stanonik, POLYCOM predelava plastičnih mas in orodjarstvo Škofja Loka d.o.o., Škofja Loka Peter Podlunšek, MEDICOP - specialna oprema d.o.o., Murska Sobota

Na dogodku bomo nagradili tudi najstarejšega obrtnika leta in podelili mojstrske diplome 19. generaciji mojstric in mojstrov, ki so sinonim za strokovnost in odličnost. Od leta 2000, ko je OZS začela izvajati mojstrske izpite, do danes je mojstrski naziv pridobilo skoraj 3000 mojstric in mojstrov.

Svojo udeležbo na slovesnosti so že potrdili:

· Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor

· Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec

· Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije Alojz Kovšca

· Podpredsednik Vlade RS in minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo

· Podpredsednica Vlade RS in ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek

· Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek

· Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti mag. Ksenija Klampfer

· Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec

· Minister za javno upravo Rudi Medved

Fotografije nominirancev najdete na povezavi: https://www.dropbox.com/sh/tj1qmmjnwmid150/AABNqxZ72qKPLfhlnlGVo3hQa?dl=0

Mira ČrešnarVodja odnosov z javnostmi

OBRTNO-PODJETNIŠKA ZBORNICA SLOVENIJECelovška 71, 1000 LjubljanaT:+386 (0)1 58 30 823, 580 30 501M:+386 (0)41 936 844

E:mira.cresnar@ozs.si|www.ozs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!