Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Zadnji Prevodni Pranger letos s francoščino

Maribor, 4. 12. 2019: Ponedeljek, 9. decembra, obeta še zadnji večer novega festivala Prevodni Pranger, za katerega organizatorji verjamejo, da prinaša edinstveno priložnost za ljubitelje in poznavalce književnosti, ki pogrešajo več javnih diskusij o leposlovnih in humanističnih prevodih.

Maribor, 4. 12. 2019:Ponedeljek, 9. decembra, obeta še zadnji večer novega festivala Prevodni Pranger, za katerega organizatorji verjamejo, da prinaša edinstveno priložnost za ljubitelje in poznavalce književnosti, ki pogrešajo več javnih diskusij o leposlovnih in humanističnih prevodih.

Tudi na sklepnem večeru sicer zelo uspešnega festivala pričakujejo organizatorji odličen obisk. Tokrat bodo v osrčju pogovora prevajalski izzivi in strategije, po katerih je pri prevajanju iz francoščine posegladr. Katja Zakrajšek. Selektorica večera jedr. Mateja Seliškar Kenda, doktorica literarnih ved, ki prevaja tako iz nizozemskega kot francoskega jezika, in ki bo v živahni diskusiji sogovornica novinarke in publicistkeMelita Forstnerič Hajnšek, diplomirane francistke in slovenistke.

S pomočjo primerov na projekciji bosta analizirali prevod mladinskega romana Clémentine Beauvais#3špehbombe(Mladinska knjiga, 2019) in kratki roman Nathache AppanahPovratnik nasilja(Sanje, 2017). Iz publike se bo s tehtnimi komentarji oglasiladoc.dr. Varja Balžalorsky Antić, pesnica, prevajalka in literarna teoretičarka. Pogovor bo posnet.

Večer se bo odvil vponedeljek,9. decembra, ob 19. uri v Lutkovnem gledališču v Mariboru. Vstopnice v višini 4 EUR oz. 3 EUR za študente ter upokojence so na voljo na blagajni LGM. Brezposelni imajo vstop prost z dokazilom.

Organiziran je tudi brezplačen prevoz iz Ljubljane in Celja. Zainteresirani se lahko prijavijo natranslat@pranger.sido 8. decembra.

Več napranger.si.

Festival pripravlja KUD Pranger s podporo Mestne občine Maribor in v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem Maribor, Oddelkom za prevodoslovje Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, Mariborsko knjižnico in Francoskim inštitutom v Sloveniji (Institut Français).

--

Nina Medved

040 62 62 64

pr@pranger.si

www.pranger.si

https://www.facebook.com/events/408952366691897/

Foto: Pranger, Gordana Grlić, Lučka Kenda, Branimir Ritonja, Varja Varja Balzarosky

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!