Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Lipicanci bodo v petek, 6. decembra, praznično vzdušje pripeljali tudi v Trst

beli lipicanci iz Kobilarne Lipica se bodo v petek, 6. decembra, podali na prav posebno vožnjo. Med otroke bodo popeljali Miklavža, ki bo v njihovo praznično okrašeno kočijo vstopil iz poštne palače v Trstu in se z njo peljal vse do tržaškega Velikega trga. Tako se bodo lipicanci znova podali po ulicah Trsta, kjer so pred stoletji že vozile poštne kočije, in med otroke pripeljali veselje ter praznično vzdušje.

Spoštovani,

beli lipicanci iz Kobilarne Lipica se bodo vpetek, 6. decembra, podali na prav posebno vožnjo. Med otroke bodo popeljali Miklavža, ki bo v njihovo praznično okrašeno kočijo vstopil iz poštne palačev Trstu in se z njo peljal vse do tržaškega Velikega trga. Tako se bodo lipicanci znova podali po ulicah Trsta, kjer so pred stoletji že vozile poštne kočije, in med otroke pripeljali veselje ter praznično vzdušje.

Prihod belih lipicancev v Trst bo povezan s televizijskim snemanjem božične oddaje italijanske državne televizije RAI. Zvok kopit, ki bo odmeval med vožnjo, pa bo izzvenel tudi kot povabilo na božični televizijski koncert Občine Trst, ki bo v nedeljo, 15. decembra, ob 20. uri v Veliki poštni palači v Trstu. Zato bo lipicancem na Velikem trgu v Trstu vpetek, 6. decembra, kmalu po 18. uri izrekel dobrodošlico tudi župan Občine Trst Roberto Dipiazza, skupaj s pobudniki koncerta iz Srednjeevropskega inštituta za zgodovino in kulturo "Josip Pangerc".

V prihodnjih dneh bodo beli lipicanci pripravili praznično vzdušje tudi v Lipici, kjer bodo v dneh od 26. decembra do 5. januarja nastopili na nizu prazničnih predstav.

Prisrčno vabljeni na praznična doživetja z lipicanci.

KOBILARNA LIPICA– LIPICA STUD FARM

Odnosi z javnostmi / Public Relations

HOLDING KOBILARNA LIPICA, d.o.o., Lipica 5, 6210 Sežana, Slovenija

T:+386 (0)41 750 728

pr@lipica.org|www.lipica.org

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!