Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dan odprtih vrat v Šentjerneju

Uspešno izveden Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva v občini Šentjernej

Dan odprtih vrat v Šentjerneju

Uspešno izveden Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva v občini Šentjernej

Preko120 slovenskih podjetij iz različnih panog po vsej Slovenijije 28. novembraodprlo svoja vrata in obiskovalcem predstavilodelovne procese, naravo in pogoje delaterrazlične poklice v realnem okolju. Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.

V okviru vseslovenskega dogodka smo bili izZbornice elektronske in Elektroindustrijeorganizacijsko prisotni vobčini Šentjernej,kjer smo pod okriljem projektaSRIP Tovarne prihodnostiizvedli del programa za promocijo tehničnih poklicev.

Dogodek se je pričel vOsnovni šoli Šentjernej, kjer nas je s toplimi besedami sprejela ravnateljicaga. Nina Šalamon. Prisotne je nagovoril župang. Radko Luzarkateri je v svojem nagovoru poudaril pomen tovrstnih dogodkov za nadaljnjirazvoj podjetništva v občini in zaposlovanja lokalnega kadra. Iz GZS, Zbornice elektronske in elektroindustirjeg. Marjan Riharse je vsem skupaj zahvalil za pomoč pri organizaciji in izvedbi tako pomembnega dogodkas katerim želimo prikazati priložnosti, ki jih slovensko okolje ponuja predvsem mladim na področju kariernega razvoja in izobraževanja.Na osnovni šoli v okviru tehničnega pouka deluje skupina FLL katera je izvedla predstavitev projekta eKozolec in navdušila z robotom iz FIRST LEGO League s svojimi funkcijami.

Zbranim osnovnošolcem in staršem so predstavniki iz podjetijL-TEK d.o.o.,LOK d.o.o.inPODGORJE d.o.o.predstavili različne poklice. Kot presenečenje je bila izvedena predstavitev najnovejša tehnologija Interneta stvari, katero so lahko mladi tudi sami preizkusili s svojimi pametnimi telefoni.

Nato smo se razdelili v skupine in si šli v podjetje L-TEK d.o.o. in LOK d.o.o., katera dva sta odprla svoja vrata in zbranim predstavila skozi proizvodni proces funkcijo posameznega poklica.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!