Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

10 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019

Prejemniki nagrade Horus 2019 bodo znani 17. decembra 2019 v Mariboru

10 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019

Prejemniki nagrade Horus 2019 bodo znani 17. decembra 2019 v Mariboru

(Maribor, 2.december 2019) Danes zvečer je strokovna komisija 1. kroga ocenjevanja, ki jo je sestavljalo 7 neodvisnih strokovnjakov, razglasila 10 finalistov za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2019. Ti so dosegli najmanj 51 odstotkov vseh možnihtočk. Eden izmed kandidatov ni dosegel 51 % vseh možnihtočk v 1. krogu ocenjevanja, zato ni uvrščen med finaliste. Razpis za nagrado Horus je letos objavljen že enajstič zapored, zmagovalci bodo znani 17. decembra v Mariboru. Častni pokrovitelj podelitve Slovenske nagrade za družbeno odgovornost Horus 2019 je Aleksander Saša Arsenoič, župan Mestne občine Maribor.

Med finaliste so se uvrstili naslednji prijavljeni kandidati: Za Strateško nagrado Horus 2019 v kategoriji profitnih pravnih oseb:FlawlessCode, informacijski inženiring, d.o.o.,v kategoriji neprofitnih pranih oseb:DOBA Fakulteta za uporabne poslovne in družbene študije MariborinMalo mesto d.o.o., socialno podjetje. Za Priznanje za projekt: v kategoriji neprofitnih pravnih osebFilozofska fakulteta Univerze v Mariboru.V kategoriji novinarji:Viva Videnović, urednica rubrike Proglas(tednik Mladina) inBranka Bezjak, urednica Štajerca(Časnik Večer). Za Posebno priznanje v kategoriji splošno:dr. Andrej Perko, Zavod Mitikas Mekinje, psiholog in psihoterapevt,Jurček Nowakk, prostovoljec, predsednik, tajnik, član, vodnik HOPLA – društva za družinsko rekreacijo,Borut Ambrožič,Per Ardua d.o.o., vodja marketinga in projektne pisarne, inTomaž Bole, glavni tajnik Ustanove Gallus in prostovoljec.

Na razpis za nagrado Horus 2019 je do 15. novembra 2019, ko se je razpis zaključil, prispelo11 vlog.Ocenjevanje poteka v dveh krogih,podelitev nagrad Horus 2019 pa bo v 17. decembra 2019 v Mariboru.

Z razpisom Horus 2019 želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti.Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2019podeljujeIRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornostiv sodelovanju s sofinancerji in številnimi podpornimi partnerji, in sicer:PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje Manager, Štajerska gospodarska zbornica,Ameriška gospodarska zbornica, CNVOS – Zavod Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij, Društvo novinarjev Slovenije, Društvo za marketing Slovenije, Slovensko združenje za kakovost in odličnost, Slovensko združenje ZN za trajnostni razvoj in drugi. Nagrado sofinancirajo prijavitelji inUrad RS za mladino.#

Dodatne informacije:www.horus.si

Dosedanji nagrajenci in finalisti Horus iz preteklih let:http://www.horus.si/nagrajenci/

Foto galerije s preteklih podelitev nagrad:http://www.horus.si/fotogalerija/

Zborniki z desetih podelitev nagrad HORUS:http://www.horus.si/zborniki/

IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti

mag. Anita Hrast, direktorica

gsm: 031 344 883

e-pošta:nagrada.horus@irdo.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!