Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

33. PRODAJNA RAZSTAVA FRANKFURT PO FRANKFURTU 11.–16. NOVEMBER 2019 KNJIGARNA KONZORCIJ

V ponedeljek, 11. novembra, ob 11. uri bomo v knjigarni Konzorcij odprli 33. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Na ogled bo skoraj 7000 najboljših tujih knjig preteklega leta z različnih strokovnih področij ter v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del. Knjigarna Konzorcij vabi tudi na spremljevalne dogodke, ki bodo v ospredje postavili oblikovanje, v sodelovanju s Fundacijo Brumen pa bo pripravila tudi izložbo z letošnjimi nagrajenimi deli 9. bienala slovenskega oblikovanja v kategoriji Publikacije.

33. PRODAJNA RAZSTAVA FRANKFURT PO FRANKFURTU11.–16.NOVEMBER 2019KNJIGARNA KONZORCIJ

Vponedeljek, 11. novembra, ob 11. uri bomo v knjigarni Konzorcij odprli 33. prodajno razstavo Frankfurt po Frankfurtu. Na ogled bo skoraj 7000 najboljših tujih knjig preteklega leta z različnih strokovnih področij ter v zadnjem letu nagrajenih leposlovnih del. Knjigarna Konzorcij vabi tudi na spremljevalne dogodke, ki bodo v ospredje postavili oblikovanje, v sodelovanju s Fundacijo Brumen pa bopripravila tudi izložbo zletošnjimi nagrajenimi deli 9. bienala slovenskega oblikovanja v kategoriji Publikacije.

Na slovesnem odprtju 33. prodajne razstave Frankfurt po Frankfurtu bodo udeležence nagovorilemag. Iva Premerl,direktorica Mladinske knjige Trgovine, Ajda Schmidt, članica uprave Fundacije Brumen,inRenata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo Republike Slovenije.

Prodajna razstava Frankfurt po Frankfurtu vsakokrat postavi v ospredje knjige s področja družboslovja, naravoslovja, humanistike in umetnosti ter odmevnejša leposlovna dela, ki so zaznamovala preteklo leto. Tokrat bo zastopanih 350 založnikov iz Anglije, ZDA, Italije, Nemčije, Francije, Španije, Rusije, Hrvaške in Srbije, razstavljenih pa bo 7000 del.

Največ razstavljenih priročnikov bo s področja kulinarike, turistike, osebne rasti in duhovnosti, zdravja in športa svetovno znanih založnikov (Lonely Planet, Insight Guides, Marco Polo, Dorling Kindersley, Penguin, Hardi Grant …).Med strokovnimi deli bo največ izpostavljenih knjig vrhunskih mednarodnih strokovnjakov s področja naravoslovja in družboslovja. Zastopane bodo vse največje svetovne založbe (Routledge Taylor & Francis Group, Wiley, Elsevier, Sage, Eurospan, CRC Press…) in založbe najpomembnejših univerz ter inštitutov (Oxford University Press, Cambridge UP, MIT, Yale UP, Harvard UP). Tudi za vse, ki jih zanima umetnost (slikarstvo, oblikovanje, arhitektura,film, fotografija, glasba), bo izbira velika.

Predstavljeni bodo nagrajenci in finalisti najpomembnejših evropskih literarnih nagrad:TheTestamentsMargaret AtwoodterGirl, Woman, OtherBernardine Evaristo(Booker Prize),Celestial BodiesJokhe Alharthi(Booker International Prize),The OverstoryRicharda Powersa(Pulitzer Prize),An American MarriageTayari Jones(Woman Prize for Fiction),Tous les hommes nhabitent pas le monde de la même façonJeana-Paula Duboisa(Prix Goncourt),Dieu, Allah, moi et les autresSalima Bachija (Prix Renaudot),HerkunftSaše Stanišića (Deutscher Buchpreis) … ter drugi leposlovni naslovi, ki so zaznamovali preteklo leto.Med razstavljenimi deli bodo tudi odmevnejši naslovi tega leta, na primerQuichotteSalmana Rushdieja,nova zbirka kratkih zgodb in esejevGrand UnionZadie Smith,angleški prevodromanaSerotoninMichela Houellebecqa,novi romanMachines Like MeIana McEwanaterMurakamijevKilling Commendatore.

Na razstavi bodo predstavljene tudi novosti s področja jezikoslovja in lingvistike, predvsem nove izdaje priročnikov za učenje tujih jezikov ter slovarjev.

Poleg romanov v angleščini, nemščini, italijanščini, španščini, francoščini, ruščini, hrvaščini in srbščini bodo razstavljena še dela slovenskih avtorjev, ki so v preteklem letu izšla v tujih jezikih, na primer hrvaška prevoda prvenca Ivane DjilasHišain večkrat nagrajenega dela Jasmina B. FrelihaNa/pol,italijanski prevod s kresnikom nagrajene knjigeBelo se pere na devetdesetBronje Žakelj,francoski prevod romanaIn ljubezen tudiDraga Jančarja,hrvaškiprevodKronosove žetveMojce Kumerdej...

Knjigarna Konzorcij je letošnji Frankfurt po Frankfurtu nadgradila v sodelovanju s Fundacijo Brumen, ki je na 9. bienalu slovenskega oblikovanja pravkar podelila nagrade. V Konzorcijevi izložbi so na ogled nagrajena dela v kategoriji publikacije, oblikovanje pa bo osrednja tema spremljevalnih dogodkov –srečanj z oblikovalci in okrogle mize z naslovomOblikovanje, dodana vrednost?.

Ponedeljek, 11. 11., ob 17. uri, knjigarna Konzorcij

SREČANJE Z OBLIKOVALKO PETRO JERIČ,

ki izdeluje broške.

Torek, 12. 11., ob 17. uri, knjigarna Konzorcij

SREČANJE S KOVAČEM LENARTOM PERKOM,

ki izdeluje unikatne nože.

Sreda, 13. 11., ob 17. uri, knjigarna Konzorcij

SREČANJE Z ILUSTRATORKO POLONO PAČNIK,

ki nas vedno znova nasmeji s porcelanastimi skodelicami s podobami znanih umetnikov.

Četrtek, 14. 11., ob 18. uri, Pavčkova dvorana (poslovna stavba Mladinske knjige, Slovenska 29; vhod tudi iz knjigarne Konzorcij)

POGOVOROBLIKOVANJE, DODANA VREDNOST?

V sodelovanju z 9. bienalom slovenskega oblikovanja Brumen bo pogovor z gostiAjdinom Bašičem, dizajnerjem, ki se osredotoča na oblikovanje knjig in katalogov,Suzano Duhovnik, vodjo oblikovalcev Mladinske knjige, terEmilom Kozoletom, oblikovalcem in letošnjim nagrajencem Fundacije Brumen, ki ga bo povezovalaBojana Leskovar.

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!