Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Robert Kuret Gravitacija

Spletni medij www.ludliteratura.si predstavlja: zgodba meseca

Spletni medijwww.ludliteratura.sipredstavlja:zgodba meseca

Robert Kuret Gravitacija

Robert Kuret (1987) občasno objavi kakšno pesem, zgodbo ali pa članek, ki se tiče literature oz. filma. Je soavtor pesniške zbirke Kadaver Hermione Granger, dobitnice nagrade za najboljšo samozaložniško knjigo leta 2011. Rad ima biografije slovenskih estradnikov in pasivne junake.

S svetom je nekaj narobe

Avtor, ki svoje zgodbe sicer noče preveč strogo uokvirjati, da bi ostala čim bolj odprta, je o njej povedal tole:

"Nekega jutra se zbudiš in s svetom je nekaj narobe, obnaša se drugače, kot se je doslej. Ali pa se je od vedno tako obnašal, le da tega nisi opazil."

iz zgodbe Gravitacija

Noč je in hiša se napihne z vsakim globokim vdihom. Nekdo leži ob meni. Ne upam stegniti roke. Bojim se, da bi zatipal luske.

Želim priti do dna, a mi nož zareže v glavo nad desnim očesom. Želim premagati vsaj kak meter, a se zgodi skoraj isto. Snamem si očala. Globoko zajamem zrak in poskusim brez njih. Ne gre. Na površju izvlečem nož iz arkade, a me še vedno skeli. Kje si? Že plavaš ob obali. Hitro se obrnem proti tebi, čeprav sem hotel do boje. Lahko bi te dohitel. Preden se potopiš, vidim tvoje rumene kopalke. Ko prideš na površje, vidim samo še dolgolasca.

Zakaj? Zakaj, zakaj, zakaj? Z vsakim vprašanjem zabijem kol v zemljo. Visok, olupljen lesen kol. Vsakega učvrstim z močjo svoje pesti. Z njimi zarišem krog. Vanj se namesto srne ujame pajek.

Slika na steni, ki prikazuje gozdno mejo na vznožju gore, se vsake toliko privzdigne, kot bi valovala v zraku. Knjige brez opaznih premikov drsijo proti robu police. Naenkrat popustim pritisk na mizo, da se prevrne. Z nogami navzgor se počasi pomika proti stropu

Z drevesa kapljajo ostanki dežja. Usta imam polna peska. Oblizujem liste in iglice, a nič ne pomaga. Le sol mi ostaja na jeziku.

Preberi

Spletni medijwww.ludliteratura.sipodpira Javna agencija za knjigo RS. Spletni medijwww.ludliteratura.sipodpira Ministrstvo za kulturo RS.

LUD Literatura Erjavčeva 4 Ljubljana 1000 Slovenia Ideja:dodaj nas v imenik.

Foto: LUD Literatura

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!