Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V Laškem poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

V Laškem 10. in 11. oktobra poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z obiskovalci, ki prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov. Letošnji kongres poteka pod geslom "Prave informacije ob pravem času", saj naročniki računovodskih storitev v času hitrih sprememb od izvajalcev pričakujejo več znanja in višjo raven strokovnosti, pa tudi vedno sveže informacije, ki jim lahko pomagajo sprejemati pomembne poslovne odločitve.

V Laškem poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11.oktober 2019– V Laškem 10. in 11. oktobra poteka 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z obiskovalci, ki prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov. Letošnji kongres poteka pod geslom Prave informacije ob pravem času", saj naročniki računovodskih storitev v času hitrih sprememb od izvajalcev pričakujejo več znanja in višjo raven strokovnosti, pa tudi vedno sveže informacije, ki jim lahko pomagajo sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Kongres sta s pozdravnim govorom slavnostno otvorila Aleksander Štefanac, predsednik Zbornice računovodskih servisov in Boštjan Gorjup, predsednik Gospodarske zbornice Slovenije.Aleksander Štefanac, predsednik ZRS je vsem prisotnim izrekel dobrodošlico na 21. tradicionalnem kongresu. Spregovoril je o trendih, na katere se mora računovodstvo pripraviti in prilagoditi. Eno glavnih razvojnih usmeritev predstavlja digitalizacija, ki avtomatizira računovodstvo ter zmanjšuje stroške in napake.Boštjan Gorjup, predsednik GZS, je dejal: "Prihodnost bo računovodstvu prinesla velike izzive. Trdno sem prepričan, da bo prehod zanimiv, mogoče za nekatere usoden, vsekakor pa se zavedam, da je dober računovodja ključna oseba v ključnih odločitvah v podjetju."

Predloge za spremembo davčne zakonodaje, s katerimi bi razbremenili stroške dela in okrepili konkurenčnost poslovnega okolja, bo podrobneje pojasnilaPetra Brus, generalna direktorica Direktorata za sistem davčnih, carinskih in drugih javnih prihodkov pri Ministrstvu za finance. Sledila ji jeMarija Tomc Muciz Biroja Bonus s predavanjem o računovodskih in davčnih vidikih slabitve sredstev. Sklepanje pogodbe o zaposlitvi je najpomembnejša faza dogovora o delovnem razmerju.Tamara Kekiz odvetniške pisarne Tamara Kek in partnerji bo udeležence seznanila s postopkom priprave, obveznimi in priporočenimi sestavinami teh listin ter aktualno sodno prakso. O davčnih posledicah sprememb pri najemih in prihodkih bo govoril mag.Tadej Rupnikz Ministrstva za finance,Tomaž Borštneriz Bankart d.o.o. je predstavil aktualne spremembe na področju plačilnega prometa, ki se nanašajo na uvedbo infrastrukture za takojšnja plačila in dostope do bančnih računov. Prvi dan kongresa je s predavanjem o novostih davka na dodano vrednost v letu 2020 sklenila mag.Tanja Urbanijaiz podjetja BDO svetovanje.

Drugi dan kongresa je z nori idejami, a premišljeno taktiko za doseganje uspehov začelDomen Rozman, vodja športno-akrobatske ekipe Dunking Devils.Tilen Božič, državni sekretar na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, je predstavil spremembe trga dela z načrtovanimi spremembami ZPIZ.Matija Mazalovićiz sektorja trgovinskega bančništva pri NLB je predstavil varno, sodobno in hitro pot do denarja s prodajo terjatev preko njihove nove spletne aplikacije. Podrobno analizo sodb in sklepov slovenskih sodišč, v katerih kot stranke nastopajo računovodski servisi, je pripravilUroš Jeftičiz družbe Jerman & Bajuk davki, pravo, računovodstvo in svetovanje. Izredni profesor dr.Aleš Kobalbo govoril o aktualni problematiki odkupov lastnih poslovnih deležev in drugih podobnih poslov med družbo in družbeniki, kongres pa bo z zahvalo udeležencem in predavateljem zaključil predsednik ZRS Aleksander Štefanac.

Poleg bogatega izobraževalnega programa so organizatorji podelili tudi certifikate Strokovni vodja računovodskega servisa, niso pa pozabili niti na zabavo in sprostitev.

Več informacij o kongresu najdete na naši spletni strani:https://kongres-zrs.gzs.si

Predstavniki medijev se lahko obrnete na: Polonca Podgoršek Zbornica računovodskih servisov tel: 01 5898 316 e-pošta:zrs@gzs.si

Mag. Tajda Pelicon

Vodja za strateško komuniciranje

Gospodarska zbornica Slovenije

Služba za strateško komuniciranje in marketing

Dimičeva ulica 13, 1504 Ljubljana

t: 01 5898 136 m: 041 397 194

e:tajda.pelicon@gzs.siw:www.gzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!