Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ŠKODA PREDSTAVLJA LAURO

ŠKODA predstavlja novo digitalno asistentko: novo razširjeno glasovno upravljanje sliši na ime Laura in razume tudi tekoče izgovorjene cele stavke. Sodi med funkcije najzmogljivejšega infotainment sistema Amundsen in je na voljo v novem modelu KAMIQ in v kompaktnem modelu SCALA.

ŠKODA PREDSTAVLJA LAUROŠKODA predstavlja novo digitalno asistentko: novo razširjeno glasovno upravljanje sliši na ime Laura in razume tudi tekoče izgovorjene cele stavke. Sodi med funkcije najzmogljivejšega infotainment sistema Amundsen in je na voljo v novem modelu KAMIQin v kompaktnem modelu SCALA.

Z uvedbo nove digitalne asistentke bo ŠKODApri obeh najnovejših modelih okrepil status pionirja v lastnem segmentu na področju infotainmenta in povezljivosti.

Za novi urbani SUV KAMIQ in kompaktni model SCALAje odslej na voljo spletno podprto glasovno upravljanje. Če je vozilo opremljeno z najzmogljivejšim infotainment sistemom Amundsen,za aktiviranje razširjene funkcije glasovnega upravljanja zadostuje preprost nagovor "Okay, Laura!". Pritisk na tipko ali drug način aktiviranja ni potreben. Laura razume tudi tekoče izgovorjene cele stavke; vozniku ni treba uporabljati vnaprej definiranih glasovnih ukazov ali fraz.

Laura obvlada šest jezikov in po potrebi razume tudi narečja

Laura lahko izpolni najrazličnejše želje. Tako lahko na primer zažene navigacijo do določenega cilja, poišče priljubljeno glasbo ali zapiše narekovana SMS-sporočila. Trenutno obvlada že šest jezikov: poleg angleščine, nemščine in francoščine so to še španščina, italijanščina in češčina. Po potrebi razume celo zahtevna narečja.

Zaradi serijsko vgrajene eSIM-kartice sta modela KAMIQ in SCALAvedno povezana s spletom. Lauri to omogoča, da kombinira podatke, shranjene v vozilu, ter podatke, dostopne prek spleta. Rezultat sta hitra odzivnost in velika prilagodljivost. Prehajanje med uporabo online in offline podatkov poteka tekoče in za potnike neopazno.

Prilagodljivi dialogi in pristno pogovorno vzdušje

Voznik lahko dialog z Lauro kadarkoli prekine in izreče nov glasovni ukaz, ne da bi moral počakati do konca odgovora. Laura tako lahko želje izpolni še posebej hitro. Poleg tega se med dialogom radio ali medijski predvajalnik ne utiša povsem, ampak se le zmanjša glasnost. S tem je poskrbljeno za pristno pogovorno vzdušje.

ŠKODAbo delovanje digitalne asistentke Laure v prihodnje še izboljšala in nadgradila. Sistem bo vključila v ponudbo za svoje nove modele. Med drugim bo Laura znala nastaviti prve funkcije vozilain se bo še prilagodljiveje odzivala na cele izgovorjene stavke; možno bo celo nekakšno digitalno kramljanje. V prihodnosti bo poleg tega razširjeno glasovno upravljanje mogoče uporabljati tudizunaj vozila, na drugih področjih, npr. v mobilnih ali spletnih aplikacijah ŠKODA in v spletnem konfiguratorju.

Foto: Škoda

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!