Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na novinarsko konferenco, predstavitev mednarodnega projekta KAŠTELIR, petek, 4. 10. 2019, ob 10. uri, v prostorih sejne sobe Občinskega sveta Občine Izola, Trg Etbina Kristana 1, Izola

vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavljene vsebine mednarodnega projekta KAŠTELIR, že izvedene dejavnosti in dejavnosti v teku ter faze projekta, ki bodo izvedene do njegovega zaključka.

Spoštovani,

vabimo vas na novinarsko konferenco, na kateri bodo predstavljene vsebine mednarodnega projekta KAŠTELIR, že izvedene dejavnosti in dejavnosti v teku ter faze projekta, ki bodo izvedene do njegovega zaključka.

Novinarska konferenca bo v petek, 4. 10. 2019,

ob 10. uri, v sejni sobi Občinskega sveta Občine Izola,

Trg Etbina Kristana 1, Izola

Na novinarski konferenci bodo spregovorili sledeči govorniki:

- Danilo Markočič, župan Občine Izola;

- mag. Erik Modic, župan Občine Komen, vodilni partner mednarodnega projekta KAŠTELIR;

- Astrid Prašnikar, vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR pri vodilnem partnerju in

- mag. Iztok Škerlič, JZP Izola, vodja mednarodnega projekta KAŠTELIR pri projektnem partnerju Občina Izola.

KAŠTELIR, projekt Programa sodelovanja Interreg Slovenija – Hrvaška, se aktivno izvaja od 1. oktobra lani. Rdeča nit projekta so ostanki gradišč - kaštelirjev, te danes prezrte kulturne dediščine, ki izhaja iz prazgodovinskega obdobja. Presenetljiva gostota gradišč - približno 550 jih je na širšem območju Krasa, Istre, Brkinov, Čičarije ter Kvarnerja, priča o skupnih naravnih danostih in skupni zgodovini ter enovitosti tega območja v prazgodovini.

Z zaraščanjem gradišč, izseljevanjem lokalnega prebivalstva ter izgubo tradicije in povezav s starodavno preteklostjo se izgublja tudi znanje o takrat rastočih rastlinah tega območja in njihovi uporabi. Zato je glavni namen projekta aktivno ohranjanje dediščine gradišč, in sicer z njihovim ovrednotenjem, zaščito, oživitvijo ter promocijo. S projektom želimo obuditi tudi starodavno povezanost ljudi z rastlinami in to povezanost približati današnjemu načinu življenja, da bo služila trajnostnem čezmejnem turizmu, razvoju podeželja in sonaravnemu ravnanju z okoljem.

Kabinet župana - Gabinetto del Sindaco

Martina Miklavčič Šumanski

tel: +386 5 66 00 138

gsm: +386 41 288 703

e-mail: martina.miklavcic-sumanski@izola.si

Vljudno vabljeni!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!