Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pot do sreče obstaja: dr. PETER PRAPER

vas vabimo na brezplačno predavanje v okviru cikla predavanj POT DO SREČE OBSTAJA z naslovom KULTURE, KI PROMOVIRAJO ODVISNOSTI v sredo, 16. oktobra 2019, ob 18.00 v Kulturni dom Krško. Z nami bo dr. Peter PRAPER.

vas vabimo na

brezplačno predavanje

v okviru cikla predavanj

POT DOSREČEOBSTAJA

z naslovom

KULTURE, KI PROMOVIRAJO ODVISNOSTI

v sredo, 16. oktobra 2019, ob 18.00 v Kulturni dom Krško.

Z nami bo dr. Peter PRAPER.

LAS Krško, MC Krško in KD Krško v letošnjem letu pripravljamo prvo predavanje Pot dosrečeobstaja.

Tokrat smo v goste povabili prof. dr. Petra Praperja, ki je doktor psiholoških znanosti, specialist klinične psihologije, supervizor, skupinski analitik in terapevt za osebno izkušnjo ter redni profesor za klinično psihologijo na Oddelku za psihologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Zahodni – razviti – svet je podedoval iz starogrške tradicije potrebo po iskanju "višje resnice". Ob pozitivnih vplivih na razvoj znanosti pa se je navlekel tudi razmišljanja po modelu dvojnosti: pravilno / napačno, ki ne dopušča paralelnega mišljenja. Sledimo sokratovski obsedenosti, da bi z izločanjem napačnega prišli do pravilnega.

Danes se ne zavedamo, da po tem modelu vzgajamo otroke: obsedeno odpravljamo napake in slabosti, kot da bi nenehno pleli vrt in pozabili, da še nič nismo posadili ali posejali. Tako tudi preprečujemo, odpravljamo in preganjamo razne oblike odvisnosti, namesto da bi podpirali razvoj samostojnosti.

Prav o razvoju samostojnosti bo tekla beseda prof. dr. Petra Praperja.

Prisrčno vabljeni!

Vabljeni k spremljanju dogodkov LAS Krško in aktivnosti naših članic tudi na FB strani LAS Krško.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!