Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KINO NOVA GORICA - najava filmskih projekcij za 5. 10.

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program:

Sobota, 5. 10. 2019

Ob 18.00: KOŠARKAR NAJ BO 2, r. Boris Bezić (Slovenija, 2019) 8+

Filmski vrtiljak

Ob 20.15: IGOR IN ROSA, r. Katja Colja (Italija, Slovenija, 2019)

Umetniški film

· Košarkar naj bo 2 (Slovenija, 2019, 80 min.) 8+

Košarkar naj bo 2 bo z dobro zgodbo, zdravim humorjem, pravimi vrednotami in pozitivno naravnanostjo tako odraslim kot otrokom spet pokazal, da lahko s prizadevanjem in srčnostjo uspemo tako v šoli kot drugje.

Režiser: Boris Bezić Scenarist in avtor literarne predloge: Primož Suhodolčan Glasba: Nino de Gleria in Blaž Celarec Igrajo: Klemen Kostrevc, Matija Brodnik, Gaja Filač, Marko Miladinović, Lado Bizovičar, Gojmir Lešnjak, Domen Novak Produkcija: Gustav film Koprodukcija: RTV Slovenija Distribucija: Kolosej

Zgodba Minili sta dve leti. V tem času je Ranta zagotovo še malo zrasel, v marsičem pa je ostal tak, kot ga poznamo – zagrizen košarkar, zvest prijatelj zabavnemu Smodlaku in privlačen fant, ki mu je uspelo osvojiti srce najlepše punce na šoli. Ob koncu osnovne šole sta Ranta in Metka še vedno par. Rantin košarkarski klub se je uvrstil na mednarodni evropski turnir. Šola pa, kot bi rekel Ranta: "Stoji." Na videz vse cveti, ko Rantino poletno predpočitniško vzdušje precej pretresejo nepredvidene šolske obveznosti, ljubezenske težave in košarkarski zapleti. Druščina se trudi z zadnjimi šolskimi obveznostmi, preden bodo končno zaključili šolsko leto, košarkarska ekipa pa še naprej zagrizeno trenira pod strogim vodstvom učitelja telovadbe Salte. Žog (in še česa) jim tokrat ne premeša le nasprotnik, ampak tudi novi soigralec, ki ga sprejmejo v ekipo, da bi jim prinesel zmago.

· Igor in Rosa (Rosa, Italija, Slovenija, 2019, 80 min.)

Celovečerni prvenec režiserke Katje Colja z Borisom Cavazzo in Lunetto Savino v glavnih vlogah je intimna drama o dolgoletni ljubezni, ki je postavljena na preizkušnjo. Je tudi zgodba o mejah in njihovem preseganju: o mejah med državami, ljudmi, generacijami, med dušo in telesom, med razumom in čustvi.

Režija: Katja Colja Scenarij: Katja Colja, Tania Pedroni, Elisa Amoruso Fotografija: Michele Paradisi Montaža: Filippo Montemurro Glasba: David Logan Igrajo: Lunetta Savino, Boris Cavazza, Simonetta Solder, Anita Kravos, Maurizio Fanin, Branko Đurić – Đuro Festivali, nagrade: Šanghaj (tekmovalni program); BiFest, Bari; Festival slovenskega filma 2019, Portorož (vesna za najboljši scenarij) Distribucija: FIVIA – Vojnik

Zgodba Igor in Rosa živita pod isto streho, kjer se uspešno izogibata drug drugemu, čeprav sta skupaj že dolga leta. Njo je izguba hčerke Maje potisnila v najmračnejši obup, on pa že dolgo živi v stanju globoke otopelosti. Njun odnos je poln majhnih spopadov in zamer, ki jih ne moreta preseči. Zaradi nekaterih dogodkov je njuno razmerje razpadlo, a povsem drugi razlogi ju spet združijo.

Mateja Poljšak Furlan

kustosinja / koordinatorka in organizatorka kulturnih programov

strokovna sodelavka Združenja KUDUS

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

E:mestnagalerija@kulturnidom-ng.si| W:www.kulturnidom-ng.si

T: +3865 335 40 15| M:+386 51 209 558

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!