Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

300 odsevnikov za večjo vidnost in varnost pešcev v prometu

Občina Izola se pridružuje nacionalni akciji Pešec za večjo varnost pešcev, ki med 1. in 13. oktobrom poteka pod sloganom Bodi viden – bodi previden. V okviru preventivne akcije bomo v četrtek, 3. oktobra, med 17. in 19. uro sodelovali v vseslovenski terenski akciji razdeljevanja kresničk in odsevnih trakov na prehodih za pešce.

300 odsevnikov za večjo vidnost in varnost pešcev v prometu

Izola, 30.september 2019–Občina Izola se pridružuje nacionalni akcijiPešecza večjo varnost pešcev, ki med 1. in 13. oktobrom poteka pod sloganomBodi viden – bodi previden. V okviru preventivne akcije bomo v četrtek, 3. oktobra, med 17. in 19. uro sodelovali v vseslovenski terenski akciji razdeljevanja kresničk in odsevnih trakov na prehodih za pešce.

Na pobudo občinskega Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu se Občina Izola z občinskimi redarji in policijsko postajo Izola pridružuje vseslovenski terenski preventivni akciji deljenja odsevnikov, s katero želimo poskrbeti za večjo vidnost in s tem večjo varnost pešcev v prometu, ki spadajo med ranljivejše udeležence v cestnem prometu. Med najbolj ogroženo starostno skupino pešcev pa sodijo predvsem starejši, na eni strani zaradipešajočih psihofizičnih sposobnosti, pogosto pa tudi zaradi slabše opaznosti, saj so pogosto temneje oblečeni. Še posebej ob slabši vidljivosti so pešci vidnejši z odsevnim predmetom, kot na primer kresnička. Nosimo jo tako, da jo obesimo za pas ali žep, da prosto niha ob telesu, kjer jo lahko obsvetijo avtomobilski žarometi.

Akcija bo potekala v četrtek, 3. oktobra, od 17. do 19. ure, na prehodu za pešce na Prešernovi cesti, med Livadami in Kosovo ulico ter na Trgu republike, kjer se stika več prehodov za pešce. Razdelili bomo 150 kresničk in prav toliko odsevnih trakov, ki jih je zagotovila Agencija za varnost prometa, ki je tudi nosilec preventivne akcije.

Lep začetek tedna želim,

Martina Miklavčič Šumanski

Podsekretar za razvoj kadrov in komuniciranje

Sottosegretario per il settore risorse umane e relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 138

M:+386 41 288 703

E:martina.miklavcic-sumanski@izola.si

W:www.izola.si

Foto: Občina Izola

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!