Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vsa gospodinjstva bodo prejela praznično brošuro Abeceda mesta Velenje

Letošnji občinski praznik je že osmi po vrsti, ki ga v Velenju praznujemo tudi tako, da vsem gospodinjstvom v občini podarimo praznično knjižico. Doslej smo s prazničnimi publikacijami predstavili že delovanje občinske uprave, velenjsko arhitekturo, naše projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, področji športa in kulture, sanacijo okolja v Šaleški dolini ter velenjske ceste, ulice in trge. Letošnja knjižica, posvečena tudi 60. obletnici slovesnega odprtja velenjskega mestnega središča, pa nosi naslov Abeceda mesta Velenje.

Vsa gospodinjstva bodo prejela praznično brošuro Abeceda mesta Velenje

Velenje, 26.september 2019–Letošnji občinski praznik je že osmi po vrsti, ki ga v Velenju praznujemo tudi tako, da vsem gospodinjstvom v občini podarimo praznično knjižico. Doslej smo s prazničnimi publikacijami predstavili že delovanje občinske uprave, velenjsko arhitekturo, naše projekte, sofinancirane z evropskimi sredstvi, področji športa in kulture, sanacijo okolja v Šaleški dolini ter velenjske ceste, ulice in trge. Letošnja knjižica, posvečena tudi 60. obletnici slovesnega odprtja velenjskega mestnega središča, pa nosi naslov Abeceda mesta Velenje.

"Velenjska abeceda" prinaša 60 gesel, z njimi pa 60 informacij, zanimivosti, podatkov, kratkih zgodb o šest desetletij starem mestu. Opremljena je s fotografijami znamenitega velenjskega fotografa Volbenka Pajka, katerega bogato zapuščino je v lanskem letu v hrambo dobil Muzej Velenje.

Praznično knjižico, ki jo je izdala Mestna občina Velenje, so tudi letos pripravili v Muzeju Velenje, v nabiralnike pa jih bodo Velenjčanke in Velenjčani prejeli vpetek, 27. septembra. Abecedo mesta Velenje najdete tudi na spletni strani Mestne občine Velenje v poglavju Brošure:https://www.velenje.si/o-velenju/brosure.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546………………………

Foto: MOV

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!