Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Obvestilo za medije

ANDREJ ŠTULAR TRETJI TIR Stripi, objekti in še kaj

ANDREJ ŠTULAR

TRETJI TIR

Stripi, objekti in še kaj

Galerija Meduza Koper

Odprtje:petek, 4.oktober 2019, ob 19.00

Trajanje: 4. oktober‒22.november 2019

Obalne galerije Piran v sodelovanju s Stripburgerjem/Forum Ljubljana nadaljujejo s ciklom treh samostojnih razstav uveljavljenih slovenskih stripovskih avtorjev (Marko Kociper, Andrej Štular in David Krančan). Po lanskoletni razstavi originalnih stripov s prostorsko postavitvijo Marka Kocipra z naslovomJazbec in tretji svet, bo tudi letošnja razstava Andreja Štularja na ogled v okviru spremljevalnega programa festivala stripa TINTA. Osrednji program festivala bopotekal med 10. in 13. oktobrom na različnih prizoriščih v Ljubljani in drugje po Sloveniji, od lanskega leta tudi v Kopru.Spestrim programom v obliki razstav, delavnic, predavanj, filmskih projekcij, stripovskega sejma in drugih dogodkov poudarjaraznolikost in širino sodobne stripovske ustvarjalnosti.

Andrej Štular z razstavoTretji tirpotrjuje prvovrstno kondicijo, s katero preskuša meje različnih likovnih panog, začinjenih z neumornim recikliranjem ter prekaljenoready-madetaktiko. Štular išče, kar mora biti najdeno; ponovno odkrita lepota vsakdanje tvarine in podob se pod umetnikovimi prsti spreminja v pomenljive in lirične stvaritve, ki z ironijo in humorjem posegajo v kulturno-družbeni historiat. Razstava v Kopru prinaša raznorodno bero del, nastalih v zadnjih letih: izbrane risbe, kolaže ter objekte, predvsem pa kratke stripe, tudi izbor originalov iz starejših stripovskih albumov.

ANDREJ ŠTULAR (1967) pri svojem ustvarjanju povezuje različne likovne tehnike in medije. Njegova samosvoja dela, pogosto plod reciklaže in vsakovrstnih predelav, često prevprašujejo sfere domačijske psihopatologije, pa tudi človekovo bit, njegovo identiteto in položaj v ustroju sodobnega sveta. Štular je umetnik z zavidljivo kilometrino na polju vsakršnih obrobnih likovnih praks, ki mu uspe s humorjem in svežino vsakič znova izzvati gledalca.Je član ljubljanskega kolektiva Strip Core in lutkovnega gledališča Nebo. Za svoje delo je prejel več nagrad; v zadnjem obdobju med drugim dve nagradi za likovno podobo ‒ v Kazahstanu za predstavo Zrcalce (LG Nebo), na Bienalu slovenskih lutkovnih ustvarjalcev v Mariboru paposebno nagrado za lutkovni pristop in domišljeno likovno podobo za uprizoritev zgodbeBežimo, svet se podiraiz serije stripovskih albumov Zverinice iz Rezije v stripu!

INFO: Tatjana Sirk,galerija.meduza@obalne-galerije.si, T 051 362 983

www.obalne-galerije.si

http://www.stripburger.org/press/tinta/Andrej_Stular_Bezimo_39PhotoDK.jpg

http://www.stripburger.org/press/tinta/Andrej_Stular_Bezimo_42_PhotoDK.jpg

www.stripburger.org/press/tinta/andrej_stular_kronike001.tif

Foto: OGP

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!