Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Avtobsuna linija po vinski cesti v Kungoti

V jesenskih mesecih bo Marprom letos ob vikendih opravljal prevoz na posebni avtobusni liniji po vinski cesti na območju Kungote.

Maribor, 25. 9. 2019 – V jesenskih mesecih bo Marprom letos ob vikendih opravljal prevoz na posebniavtobusni liniji po vinski cesti na območju Kungote. Na relaciji od glavne avtobusne postaje v Mlinski ulici v Mariboru bo čez Kungoto, Plač in Svečino do Jurija ter nazaj vozil manjši avtobus s prikolico za kolesa, ki bo obiskovalcem omenjene obmejne občine prvič na voljo zadnjo soboto in nedeljo v septembru, 28. in 29. 9.

Zatem bomo ta prevoz ob suhem vremenu zagotavljali še vse vikende do vključno 20. oktobra, v primeru ugodnih vremenskih razmer pa tudi v prvi polovici novembra oziroma najdlje do 10. 11. Aktualne informacije o vožnjah bomo sproti objavljali na Marpromovi spletni strani. Avtobus bo ob vikendihopravil tri vožnje dnevno – natančen vozni red je dostopen na povezavi www.marprom.si/vozniredi/posebni-linijski-prevozi/.

Tovrsten prevoz je namenjen vsem obiskovalcem vinorodnega območja v Kungoti, vključno s kolesarji, kijim lahko približa kolesarski izlet po vinski cesti. Cena enosmerne avtobusne vozovnice znaša 2 evra za odrasle in 1 evro za otroke (starosti 6–15 let), medtem ko je prevoz koles brezplačen.

Opravljanje prevoza po vinski cesti v Kungoti (so)financira tamkajšnja občina

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!