Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Tudi v državnem zboru podprli dopolnitev stanovanjskega zakona

Včeraj so v okviru redne septembrske seje Državnega zbora Republike Slovenije obravnavali predlog dopolnitve stanovanjskega zakona, ki ga je po skrajšanem postopku vložil Državni svet Republike Slovenije na pobudo državnega svetnika in župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča.

Velenje, 25.september 2019–Včeraj so v okviru redne septembrske seje Državnega zbora Republike Slovenije obravnavali predlog dopolnitve stanovanjskega zakona, ki ga je po skrajšanem postopku vložil Državni svet Republike Slovenije na pobudo državnega svetnika in župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča. Poslanci koalicije in opozicije so predlog, ki želi etažnim lastnikom olajšati odpravo arhitektonskih ovir v večstanovanjskih stavbah, sprejeli z 79 glasovi za in nobenim proti.

Bojan Kontič je povedal, da je danes za odpravo arhitektonskih ovir v večstanovanjskih zgradbah, za vgradnjo dvigala in izgradnjo klančine potrebno pridobiti gradbeno dovoljenje in do danes je bilo potrebno 100-odstotno soglasje etažnih lastnikov. Nekateri lastniki pri tem ne želijo sodelovati, zato so take izboljšave pogosto neizvedljive. V želji izboljšati dostopnost gibalno oviranim, starejšim in mladim družinam z vozički so pripravili predlog zakona, s katerim se je delež soglasja etažnih lastnikov znižal s 100 odstotkov na 50 odstotkov, matični odbor državnega zbora pa je upošteval pomisleke vlade in predlog dopolnil tako, da je delež soglasij postavil na raven 75 odstotkov.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Aleksandra FORŠTNER,univ. dipl. politologKabinet župana

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!