Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KINO NOVA GORICA najava projekcije 27. 9. 2019

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program

V Kulturnem domu Nova Gorica v tem tednu pripravljamo sledeč filmski program:

Petek, 27. 9. 2019

Ob 18.00: DROBIŽKI 2, r. Hélène Giraud, Thomas Szabo (Francija, Kitajska, 2018, brez dialogov) 5+

Filmski vrtiljak

Drobižki 2 (Minuscule – Les Mandibules du bout du monde, Francija, Kitajska, 2018, brez dialogov, 92 min.) 5+

Kombinacija igranega in animiranega filma, v kateri res male živali – žuželke, no, drobižki – ne govorijo ne angleško ne slovensko, ampak uživajo v tem, da so živali, ki jih ljudje le motijo.

Režija: Hélène Giraud, Thomas SzaboScenarij: Hélène Giraud, Thomas SzaboAnimacija: Thomas MontiMontaža: Valerie Chappellet, Benjamin MassoubreGlasba: Mathieu LamboleyDistribucija: Karantanija Cinemas

ZgodbaV dolini na jugu Francije padajo prve snežinke. Čas je, da si žuželke pripravijo zimsko zalogo. Medtem mlada in neustrašna pikapolonica po nesreči pade v kartonsko škatlo, ki jo pošljejo na otok Guadeloupe v Karibskem morju. Njen oče se nemudoma odpravi na rajsko otočje iskat svojega otroka, da ga pripelje domov. Novi svet pa prinaša nove nevarnosti. Skupnost lokalnih pikapolonic, hipnotične bogomolke, nenavadne gosenice in ekscentrični raki so le del izziva, s katerim se soočajo junaki zgodbe. Samo ena rešitev obstaja: pikapolonica in prijatelji na drugi strani sveta združijo moči. Ljudje bi si radi prilastili njihov dom in zgradili luksuzni hotel … Na srečo sta tu stara prijatelja – črna mravlja in pajek –, ki bosta od doma prihitela na pomoč.

Mateja Poljšak Furlan

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!