Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pogovori se z menoj 2019

Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov. Pogovori se z menoj je akcija s katero želimo poudariti pomen učenja tujih jezikov, jezikovno različnost Evrope in učenje jezikov skozi vse življenje. Zgodnje učenje jezikov postavi temelje za poznejše učenje in vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.

Pogovori se z menoj 2019

è „Z vsakim novim jezikom, ki ga govoriš, živiš novo življenje. Če govoriš samo en jezik, živiš samo enkrat.“

Maribor, 24. september 2019 - Češki pregovor je eden od sloganov evropskega dneva jezikov. Pogovori se z menoj je akcija s katero želimo poudariti pomen učenja tujih jezikov, jezikovno različnost Evrope in učenje jezikov skozi vse življenje. Zgodnje učenje jezikov postavi temelje za poznejše učenje in vpliva na odnos do drugih jezikov in kultur.

è V celotnem dogodku letos pričakujemo sodelovanje 220+ dijakov iz 6-ih srednjih šol in izvedbo v 3-ih krajih.

Evropska unija ne bi mogla delovati brez sporazumevanja, s pomočjo dijakov bomo zato osveščali občane in druge mimoidoče o pomembnosti znanja tujih jezikov in to na zelo preprost način - s pogovorom. Od tod ime našega dogodka "Pogovori se z menoj". Dijaki bodo v svojih krajih 26. septembra med 10. in 14. uro na voljo mimoidočim, da se z njimi pogovorijo v tujem jeziku, ki ga bodo imeli označenega na prepoznavnih rumenih majicah. Dogodek tradicionalno izvede Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Podravje, ki je za idejo in izvedbo prejela nacionalno jezikovno priznanje (Jabolka kakovosti 2016).

***

Več o dogodku tukaj: http://europedirect.si/sl/dogodek/pogovori-se-z-menoj-2019 . V kolikor vas zanima predstavitev dogodka oz. točen čas sodelovanja določene šole, prosimo kontaktirajte vodjo točke Lino Leskovec, lina.leskovec@zavodpip.si, 02 234 21 48 (med 9.00 in 13.00 uro).

Sodelujoče srednje šole: III. gimnazija Maribor, Srednja ekonomska šola in gimnazija Maribor, Srednja trgovska šola Meribor, Šolski center Ptuj, Gimnazija Ptuj in Srednja šola Slovenska Bistrica.

Zavod PIP Gosposvetska cesta 83 (pisarna: Gosposvetska c. 86) 2000 Maribor T +386(0)2 234 21 46 E pip@zavodpip.si W www.zavodpip.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!