Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Maribor je odlaufal 4. Mariborski mestni tek. Kljub slabemu vremenu mnogo večja udeležba kot lani.

Maribor Laufa se je glasil slogan, pod katerim je Športna zveza Maribor letos organizirala mestni tek, že 4. Mariborski mestni tek. Vreme je napovedovalo neobetavne tekaške pogoje, a se je kljub slabim napovedim teka udeležilo lepo število ljudi. Več kot 800 tekačev, odraslih in otrok, je danes sporočilo #gibajmaribor poneslo po ulicah našega mesta. Skupno je tako v obeh tekih, v petkovem otroškem in sobotnem osrednjem teku, sodelovalo kar 3.300 tekačev našega mesta

Maribor je odlaufal 4. Mariborski mestni tek. Kljub slabemu vremenu mnogo večja udeležba kot lani.

Maribor, 7.9.2019 – Maribor Laufa se je glasil slogan, pod katerim je Športna zveza Maribor letos organizirala mestni tek, že 4. Mariborski mestni tek. Vreme je napovedovalo neobetavne tekaške pogoje, a se je kljub slabim napovedim teka udeležilo lepo število ljudi. Več kot 800 tekačev, odraslih in otrok, je danes sporočilo #gibajmaribor poneslo po ulicah našega mesta. Skupno je tako v obeh tekih, v petkovem otroškem in sobotnem osrednjem teku, sodelovalo kar 3.300 tekačev našega mesta.

Glavni namen teka je bil tudi letos promocija zdravega rekreativnega gibanja. In glede na skoraj dvakratno udeležbo v primerjavi z lani, očitno Mariborčani iniciativo Športne zveze Maribor jemljejo resno. Tekače je pred štartom nagovoril tudi župan MOM Saša Arsenović in tudi sam poudaril športni karakter, ki ga Maribor nosi skozi zgodovino.

Letošnji tek je bil nekaj posebnega, saj se ga je udeležilo kar lepo število otrok. S tem je bil dosežen tudi cilj, da se Mariborski mestni tek razvija v duhu "družinskega teka". Za nameček je glavni pokrovitelj teka, Continental Slovenija, družino, ki je odtekla najbližje povprečnemu času proge, nagradil še s posebno nagrado – kompletom premium zimskih pnevmatik Continental. Z nagrajevanjem povprečnega časa proge pa je Športna zveza Maribor dala jasno sporočilo, da glavni namen teka ni tekmovalnost, temveč zmerna rekreacija.

Mariborski mestni tek se tako s pozitivizmom ozira že v naslednje leto, ko bo cilj ponoviti uspešno izvedbo ali morda za tek in gibanje v mestu navdušiti še več ljudi.

Športna zveza Maribor

Ulica Vita Kraigherja 8

SI-2000 Maribor

Tel: 02/2300-480

www.szm.si; info@szm.si

Foto: Marko Pigac

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!