Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

IZDELALI SMO PRVI SUPERB IV

Danes je s proizvodne linije tovarne v Kvasinyju zapeljal SUPERB iV, prvi priključni hibrid znamke ŠKODA. V pripravo tovarne na izdelavo prvega elektrificiranega modela je ŠKODA vložila 12 milijonov evrov.

IZDELALI SMO PRVI SUPERB IVDanes je s proizvodne linije tovarne v Kvasinyju zapeljal SUPERB iV, prvi priključni hibrid znamke ŠKODA. V pripravo tovarne na izdelavo prvega elektrificiranega modela je ŠKODA vložila 12 milijonov evrov.

SUPERB iV poganjata konvencionalni bencinski motor 1.4 TSI s 115 kW in električni motor s 85 kW. Ponuja tako električni kot hibridni način delovanja. Baterija z zmogljivostjo 13 kW je nameščena v dnu avtomobila pred zadnjo osjo.Za vožnjo v mestu v tišini in udobju je tako na voljo električni pogon z WLTP preverjenim dosegom do 56km, in to popolnoma brez emisij. Pri daljših poteh, izletih zunaj mesta ali na počitnicah pa bosta bencinski motor in 50-litrski rezervoar omogočala doseg do 930 km.

Novi priključni hibrid ŠKODA SUPERB iV bodo izdelovali le v tovarni v Kvasinyju, kjer bo nastajal na isti proizvodni liniji kot ostale različice tega modela, ki jih poganja le motor z notranjim zgorevanjem.

Več o modelu SUPERB iVVeč o modelu SUPERB COMBI iVFoto in PR: Škoda

Foto: Škoda

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!