Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ŠKODA SCALA V IZVEDBI MONTE CARLO

ŠKODA bo ponudbeno paleto svojega novega kompaktnega modela SCALA razširila s priljubljeno izvedbo Monte Carlo, s čimer se bo znamka poklonila svojim uspehom na rally tekmovanjih. Paket opreme Monte Carlo, ki vključuje markantne elemente v črni barvi in črn napis ŠKODA na zadku, prinaša dinamičnemu modelu še bolj športen videz. Premiera izvedbe ŠKODA SCALA Monte Carlo, za katero bodo na voljo vsi motorji serije, se bo odvila septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, v četrtem kvartalu 2019 pa bodo kupci že lahko kupili prve primerke.

ŠKODA SCALA V IZVEDBI MONTE CARLOŠKODA bo ponudbeno paleto svojega novega kompaktnega modela SCALArazširila s priljubljeno izvedbo Monte Carlo, s čimer se bo znamkapoklonila svojim uspehom na rally tekmovanjih. Paket opreme Monte Carlo, ki vključuje markantne elemente v črni barvi in črn napis ŠKODAna zadku, prinaša dinamičnemumodeluše bolj športen videz. Premiera izvedbe ŠKODA SCALAMonte Carlo, za katero bodo na voljo vsi motorji serije, se bo odvila septembra na mednarodnem avtomobilskem salonu (IAA) v Frankfurtu, v četrtem kvartalu 2019 pa bodo kupci že lahko kupili prve primerke.

Športno-trendovske različice kompaktnih modelov ŠKODA imajo tradicionalno oznako Monte Carlo. Mestna četrt Kneževine Monako je poleg blišča in glamurja sinonim predvsem tudi za več kot stoletno zgodovino avtomotošporta. Prireditev z najdaljšo tradicijo v aktualnem koledarju svetovnega prvenstva v rallyju se tam odvija že od leta 1911. Tudi ŠKODAje na rallyju v Monte Carlu slavila nekatere izmed največjih uspehov v svoji zgodovini avtomotošporta. Tako je na primer ŠKODA Popular Sport leta 1936 v svoji kategoriji dosegel drugo mesto, leta 1977 pa je model ŠKODA130 RS v svojem razredu slavil dvojno zmago. Tudi rally izvedbe modela ŠKODA FABIAso bile v Monte Carlu že izjemno uspešne. ŠKODA SCALA Monte Carlo sledi tradiciji avtomotošporta in obuja spomine na legendarna vozila in zmage.

Športni videz in markantni črni elementi

Številni črni elementi dinamičnemu modelu SCALA v izvedbi Monte Carlo zagotavljajo še bolj športen videz. Okvir markantne mreže hladilnika kraljuje med celostnima LED-žarometoma in se ponaša s sijočo črno barvo, tudi deli predelanega spodnjega dela odbijača so obarvani v črno. Napis ŠKODA, ki ga ima scalakot prvi serijski model te znamke za evropski trg na sredini zadka namesto logotipa, je pri izvedbi SCALAMonte Carlo ravno tako v črni barvi. Stransko silhueto zaznamujejo 17-palčna ali opcijsko 18-palčna aluminijasta platišča v posebnem dizajnu Monte Carlo kot tudi črni ohišji zunanjih ogledal in črni stranski pragovi.

ŠKODA SCALAv izvedbi Monte Carlo, ki je na voljo v kombinaciji z vsemi motorji v modelski seriji, se ponaša z zatemnjenimi stranskimi stekli Sunset ter panoramskim strešnim oknom in podaljšanim zadnjim steklom skupaj s strešnim usmernikom zraka v črni barvi. Črn zadnji difuzor, črni modelski napisi ter zadnje luči s celostno LED-tehnologijo zaokrožajo športni videz novega vrhunskega modela Scala, ki ga poleg tega krasi posebna oznaka.

Športni sedeži in usnjene aplikacije plemenitijo notranjost

Tudi v notranjosti izvedbe ŠKODA SCALAMonte Carlo je poudarek na dinamičnosti. Športni sedeži z inte­griranimi vzglavniki so nastavljivi po višini in oblečeni v posebne prevleke Monte Carlo. Po edinstvenem dizajnu se poleg tega odlikujejo tudi dekorativni elementi in kombinirani instrument. Večfunkcijski športni volan je oblečen v perforirano usnje, ki ima ravno tako kot usnje na glavi pre­stavne ročice in ročici ročne zavore okrasne šive v rdeči barvi. Tudi ambientna osvetlitev (LED) žari v rdeči barvi in osvetljuje sredinsko konzolo, prostor za noge, predale v vratih in vratne kljuke. Prezrače­val­ne šobe na armaturni plošči se bleščijo v kromiranem videzu, poleg tega je vozilo opremljeno z LED-bralnimi lučkami. Aluminijaste kapice pedalov, posebni predpražniki, napisi SCALAna vstopnih letvah in stropna obloga v črni barvi zaokrožajo športni ambient v notranjosti.

Foto in PR: ŠKODA

Foto: Pkoda

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!