Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

PREMIERA SLOVENSKEGA FILMA „IZBRISANA“ ZDAJ NA HBO GO-ju IN CINEMAX-u 2

Slovenski film „Izbrisana“ vam je zdaj na voljo preko storitve HBO GO, predvajal pa se bo tudi na kanalu Cinemax 2.

PREMIERA SLOVENSKEGA FILMA „IZBRISANA“

ZDAJ NA HBO GO-ju IN CINEMAX-u 2

Ljubljana, 19. septembra 2019

Slovenski film „Izbrisana vam je zdaj na voljo preko storitve HBO GO, predvajal pa se bo tudi na kanalu Cinemax 2.

Zgodnja devetdeseta leta v mladi, samostojni državi Sloveniji. Ana rodi v krajevni bolnišnici in vse se zdi v najlepšem redu. Samo neki birokratski zaplet je v zvezi z izdajo rojstnega lista: njenih osebnih podatkov ni v sistemu. Zdi se, da gre za računalniško napako in da ni vzroka za skrb. Vendar se v naslednjih dneh Ana zaplete v administrativno mrežo kafkovskih razsežnosti. Če njeni podatki ne obstajajo, tudi nima zdravstvenega zavarovanja ter stalnega naslova, njen novorojeni otrok pa je uradno sirota. Svojo deklico je prisiljena pustiti v porodnišnici in nima je pravice obiskovati, dokler se stvari po uradni poti ne bi uredile. Nenadoma je Ana tujka v lastni državi, čeprav je bila v Sloveniji rojena in je tukaj živela vse svoje življenje. Formalno ne obstaja in je izbrisana iz registra prebivalcev. In ker je njen otrok sirota, ga bo država dala v posvojitev.

V filmu igrajo Judita Franković, Sebastian Cavazza, Jernej Kogovšek, Doroteja Nadrah in Izudin Bajrović, režirala pa sta ga Miha Mazzini in Dušan Joksimović.

Od ostalih filmov iz regije, bi izpostavili nagrajeni film "Tovor" režiserja Ognjena Glavonića, z Leonom Lučevom v glavni vlogi, ki bo premierno predvajan 28. septembra na HBO GO-ju in Cinemax-u 2.

FOTOGRAFIJE V VISOKI RESOLUCIJI: https://filecloud.hbo.hu/url/hykqoppzcw5z

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Klara Vragolov

klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.si

Foto: HBO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!