Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V LIPICI SE ZAČENJA DRŽAVNO PRVENSTVO V DRESURNEM JAHANJU

Za najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce v dresurnem jahanju se jutri začenja osrednja letošnja preizkušnja - državno prvenstvo v dresurnem jahanju. Na hipodromu v Lipici bo nastopilo več kot 55 tekmovalk in tekmovalcev s 64 konji. Jutri bo na vrsti ekipna preizkušnja, v nedeljo pa se bodo tekmovalke in tekmovalci predstavili v prostem programu z glasbo, ki obeta pravi balet konj ob glasbeni spremljavi.

V LIPICI SE ZAČENJA DRŽAVNO PRVENSTVO V DRESURNEM JAHANJU

Za najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce v dresurnem jahanju se jutri začenja osrednja letošnja preizkušnja - državno prvenstvo v dresurnem jahanju. Na hipodromu v Lipici bo nastopilo več kot 55 tekmovalk in tekmovalcev s 64 konji.Jutri bo na vrsti ekipna preizkušnja, v nedeljo pa se bodo tekmovalke in tekmovalci predstavili v prostem programu z glasbo, ki obeta pravi balet konj ob glasbeni spremljavi.

Na odprtem državnem prvenstvu bodo poleg tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah članov, mlajših članov, amaterjev, mladincev in mlajših mladincev nastopili tudi tekmovalci z mladimi konji. S svečano razglasitvijo državnih prvakov se bo tako v nedeljo v Lipici zaključil niz treh državnih prvenstev, ki jih Kobilarna Lipica prireja skupaj s Konjeniško zvezo Slovenije,toso državna prvenstva v preskakovanju ovir, vožnji vpreg in dresurnem jahanju.

Vsi trije dnevi bodo za obiskovalce Kobilarne Lipica tudi priložnost, da spoznajo svet konj in konjeništva. Posestvo Lipice z več kot 300 belimi lipicanci bo na sončen vikend vabilo k družinskim doživetjem v objemu mediteranskega sonca in vožnjam s kočijo. Otroci se bodo razveselili stika z žrebički in poniji, obiskovalce pa bodo pritegnili tudi vodeni ogledi kobilarne, predstava z lipicanciZgodba o Lipiciin doživetjePostanite šepetalec konjem.

Niz konjeniških tekmovanj v Kobilarni Lipica se bo zaključil s Finalom Pokala Slovenije v preskakovanju ovir in Finalom Eqwin masters Pokala, ki bosta najboljše slovenske tekmovalke in tekmovalce v tej konjeniški disciplini pritegnila v Lipico od 27. do 29. oktobra.

Državno prvenstvo v dresurnem jahanju 2019:http://bit.ly/2kny1yt

Vsi rezultati in startne liste:http://bit.ly/2kR7gTo

Foto: Živa Hernaus / Calisto M

Služba za odnose z javnostmi Kobilarne Lipica

Kobilarna Lipica | Lipica 5, 6210 Sežana | M: 041 750 728 | E:pr@lipica.org| W:www.lipica.org

Foto: Živa Hernaus / Calisto M

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!