Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BELETRINA - POGOVOR S SLAVKOM PREGLOM, 25.9., Trubarjeva hiša literature

ob izidu avtobiografije Srajca srečnega človeka vas vabimo na pogovor z avtorjem Slavkom Preglom, ki bo v sredo, 25. septembra 2019, ob 17. uri, v Trubarjevi hiši literature.

Spoštovani, ob izidu avtobiografije Srajcasrečnega človeka vas vabimo na pogovor z avtorjem Slavkom Preglom, ki bo v sredo, 25. septembra2019, ob 17. uri, v Trubarjevi hiši literature. Njegova sogovornica bo Agata Tomažič. Skupaj se bosta razgledala po Pregloviimpresivniživljenjskizgodbi, polni ustvarjalnega zagona, delil pa bo tudi svojeneprecenljive izkušnje s področja založništva in pogled na stanje panoge danes.

Srajca srečnega človekaje duhovita avtobiografska pripoved o popotovanju iz predmestnega otroštva do odlikovane starosti. Prepletajo se zgodbe diplomiranega ekonomista, novinarja, satirika, mladinskega pisatelja in mednarodno pomembnega založnika, pa seveda enega od treh bratov ter kasneje moža in očeta. Kljub številnim trpkim izkušnjam pod dosedanjo življenjsko črto avtor brez oklevanjazabeleži vedro vsoto sedmih desetletij.

Slavko Pregl(1945, Ljubljana) je mladinski pisatelj, pripovednik, basnopisec in urednik. Bil je predsednik Društva Bralna značka in predsednik Društva slovenskih pisateljev. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen, med drugim je prejel Levstikovo nagrado, Večernico, Desetnico in Župančičevo nagrado ter Schwentnerjevo in Levstikovo nagrado za življenjsko delo, v tujini pa Grand Prix Aleko v Bolgariji in Premijo Jugra v Rusiji.

"Nekega jutra sem se zbudil in ugotovil, da imam 70 let. Nezamisljivo!"

Dodatne informacije: Ana Škreblin, odnosi z javnostmi ana@kreativnabaza.si Eva Premk Bogataj, strateški vodja projektov eva.premk.bogataj@zalozba.org

Dogodek je del programa Literarne prireditve,ki ga financira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Prijazno vabljeni!

Copyright © 2019 Beletrina, zavod za založniško dejavnost, Vse pravice pridržane. Naš poštni naslov: Beletrina, zavod za založniško dejavnost Kersnikova 4 Ljubljana 1000 Slovenia

Foto: Beletrina

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!