Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje za oskrbovana stanovanja

V Velenju, ki se ponaša tudi z nazivom starosti prijazno mesto, smo v prvi polovici leta intenzivno gradili oskrbovana stanovanja, s katerimi bomo starejšim občanom, ki bodo v njih živeli, omogočili kvalitetno in samostojno življenje. V teh dneh je Mestna občina Velenje za oskrbovana stanovanja pridobila tudi pravnomočno uporabno dovoljenje.

Pridobili pravnomočno uporabno dovoljenje za oskrbovana stanovanja

Velenje, 17.september 2019–V Velenju, ki se ponaša tudi z nazivom starosti prijazno mesto, smo v prvi polovici leta intenzivno gradili oskrbovana stanovanja, s katerimi bomo starejšim občanom, ki bodo v njih živeli, omogočili kvalitetno in samostojno življenje. V teh dneh je Mestna občina Velenje za oskrbovana stanovanja pridobila tudi pravnomočno uporabno dovoljenje.

Trenutno izvajamo kvalitetni pregled, odpravljajo se napake in predvidoma v mesecu oktobru bodo oskrbovana stanovanja pripravljena zavselitev. Objekt, ki se nahaja v neposredni bližini Doma za varstvo odraslih Velenje, ima 15 najemnih oskrbovanih stanovanj; 7 enosobnih stanovanj je namenjenih bivanju dveh oseb, 8 garsonjer pa je namenjenih bivanju ene osebe. Stanovanja bomo oddali v neprofitni najem na podlagi Pravilnikaooddaji oskrbovanih stanovanj Mestne občine Velenje v najem. Izdelano imamo prednostno listo in te dni pošiljamo obvestila o uvrstitvi natolisto.

Z izgradnjo oskrbovanih stanovanj smo začeli oktobra 2018. Vrednost projekta je1.478.065,69evra, od tega prispeva Mestna občina Velenje 693.199,39 evra, dolgoročno posojilo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije znaša 238.396,04 evra, soinvestitorstvo Stanovanjskega sklada Republike Slovenije pa 546.470,26 evra. Končna vrednost projekta bo znana takoj po izvedenem končnem obračunu z izvajalcem gradbeno-obrtniških del.

Pošiljamo fotografijo oskrbovanih stanovanj.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546

Foto: MOV

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!