Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZAHVALA: zaključil se je 8. DOKUDOC festival

Zaključil se je Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki je med 4. in 8. septembrom v Sodni stolp v Maribor privabil mnoge ustvarjalce in ljubitelje dokumentarne zvrsti. V enem predfestivalskem dnevu in petih festivalskih dneh smo si ogledali mnoga dokumentarna dela novejše slovenske produkcije, 5 tujih dokumentarnih filmov in 2 dokumentarna filma po izboru režiserke in scenaristke Alenke Auersperger, ki smo ji letos podelili plaketo DOKUMENTARNO IME 2019, za izjemen prispevek k razvoju slovenskega dokumentarnega filma.

Dragi prijatelji dokumentarnega filma!Zaključil se jeMednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki je med 4. in 8. septembrom v Sodni stolp v Maribor privabil mnoge ustvarjalce in ljubitelje dokumentarne zvrsti. V enem predfestivalskem dnevu in petih festivalskih dneh smo si ogledali mnoga dokumentarna dela novejše slovenske produkcije, 5 tujih dokumentarnih filmov in 2 dokumentarna filma po izboru režiserke in scenaristkeAlenke Auersperger, ki smo ji letos podelili plaketoDOKUMENTARNO IME 2019,za izjemen prispevek k razvoju slovenskega dokumentarnega filma.

Tudi letos smo v času festivala podelili nazivDOKUDOC IZBRANI 2019. Žirija, ki so jo sestavljali režiserji Mako Sajko(tudi dokumentarno ime 2013), Damjan Kozole in Siniša Gačić ter režiserka in scenaristka Petra Seliškar, so naziv DOKUDOC IZBRANI podelili dokumentarnemu filmu mlade ekipeALZHEIMER CAFÉ, ki jo sestavljajorežiser Martin Draksler, snemalec Timon Hozo in montažerka Vida Ajdnik.

Člani žirije so tako utemeljili svojo odločitev:

"Alzheimer Café uporablja filmski jezik, ki spoštuje dokumentarno tradicijo in se oddaljuje od televizijskih dokumentarnih form, ki preplavljajo domačo produkcijo. Odličen tandem režije in kamere nas brez predsodkov popelje v svet starostnikov. Ta je kljub trpkosti videti zabaven, zato se malo manj bojimo prihodnosti, v kateri mladi filmski avtorji obetajo kvalitetne dokumentarne izdelke."

Letošnje festivalsko vzdušje je s svojim pestrimizborom dokumentarnih del in spremljevalnimi dogodki (DOKU pogovoru,DOKU delavnici,DOKU zabavi)povezalo mesto, ustvarjalce in občinstvo in znova smo dokazali, da je DOKUDOC festival, ki predstavlja srce in prostor za poklon slovenskemu dokumentarnemu filmu.

Draga DOKUDOC družina, hvala vam, da ste že osmo leto v naši družbi praznovali bogato dokumentarno žetev, hkratipavljudno vabljeni v Maribor na DOKUDOC2020 (3. - 5. 9. 2020).

Vaša DOKUDOC ekipa

--

DOKUDOC, mednarodni festival dokumentarnega filma3. - 5.9.2020www.dokudoc.si

Foto: DOKUDOC

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!