Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na posvet Kreativni turizem – EPK kot priložnost

Mesto Ptuj z regijo kandidira za Evropsko prestolnico kulture v letu 2025 (EPK 2025). V okviru priprav na kandidaturo organiziramo 19. septembra 2019 ob 18:00 v Hotelu Mitra posvet Kreativni turizem – EPK kot priložnost. Organizator posveta je Mestna občina Ptuj, soorganizatorji pa: Zavod za turizem Ptuj, Zavod Tura Ptuj, Društvo CET Platforma in Društvo Hiša!.

Spoštovani,

Mesto Ptuj z regijo kandidira za Evropsko prestolnico kulture v letu 2025 (EPK 2025). V okviru priprav na kandidaturo organiziramo19. septembra 2019 ob 18:00v Hotelu MitraposvetKreativni turizem – EPK kot priložnost.Organizator posveta je Mestna občina Ptuj, soorganizatorji pa: Zavod za turizem Ptuj, Zavod Tura Ptuj, Društvo CET Platforma in Društvo Hiša!.

Kreativni turizem je en izmed odgovorov na masovni turizem, ki postaja vse bolj neobvladljiv za domačine in kraje, ki jih turisti obiščejo, kot tudi za turiste. Kreativni turizem želi obiskovalcu omogočiti doživljanje resnične, aktivne in avtentične izkušnje preko izkustvenega učenja in povezave z lokalno kulturo, lokalnimi prebivalci, nevladnimi organizacijami in podjetji. V tem smislu predstavlja tudi še nerazvit podjetniški potencial znotraj kreativnih industrij.

Na posvetu se bomo dotaknili pojma kreativni turizem in njegovega odnosa do butičnega in odgovornega turizma. Spoznali bomo dobre prakse na področju kreativnega turizma ter poskusili najti odgovore glede potenciala, ki ga kreativni turizem predstavlja za mesto Ptuj v luči kandidature za Evropsko prestolnico kulture 2025.

K sodelovanju na posvetu smo povabili predstavnike:

DirektoratazaturizemCentrazakreativnostPredstavništvoSTOvAvstrijiDruštvaHiša!ZavodazaturizemPtujZavodaTURAPtujPtujEPK 2025

Posvet bo obenem uvodni dogodek 1. Festivala ptujskih zgodb v organizaciji Zavoda Tura in podjetja Preobrazba 42.

Veseli bomo vaše udeležbe. Prosim, da udeležbo potrdite preko e-pošte na:Ptuj Infoinfo@ptuj.info

S prijaznimi pozdravi,

Ekipa Zavoda za turizem Ptuj

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!