Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VABILO na predstavitev novih književnih del za mladino

začetek novega šolskega leta smo pri Mladinski knjigi pospremili še z enim paketom knjig mladinskega leposlovja in s prav posebno knjigo o slovenski mladinski književnosti, po kateri bodo segali tudi vzgojitelji in pedagogi. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemo v torek, 17. septembra, ob 11. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Spoštovani,

začetek novega šolskega leta smo pri Mladinski knjigi pospremili še z enim paketom knjig mladinskega leposlovja in s prav posebno knjigo o slovenski mladinski književnosti, po kateri bodo segali tudi vzgojitelji in pedagogi. V družbi ustvarjalcev vas pričakujemovtorek, 17. septembra,ob 11. uriv knjigarni Konzorcij v Ljubljani.

Po večletnem raziskovanju slovenske mladinske književnosti se pesnik, pisatelj, prevajalec in profesor mladinske književnosti dr.Peter Svetinapredstavlja z antologijoMetuljčki in mehaniki– Slovenska mladinska književnost med meščanstvom in socializmom. Po besedah avtorice spremnega besedila dr.Marjane Kobenjegova monografijaprinaša pomembne nove izsledke, relevantne za vsakršno sodobno interpretacijo zgodovinskega razvoja slovenske mladinske književnosti.

Dolgoletno ustvarjanje odlikuje tudi priljubljenega pesnikaFerija Lainščka, ki je v zbirkiLjubi me, kot sonce sije, nanizal najlepše pesmi za mlade. V zbirki najdemo izbor antoloških pesmi in kar nekaj na novo napisanih. Njegove pesmi, ki so polne nežnosti, zaljubljenosti in hrepenenja, je likovno upodobil slikarDanijel Demšar.

Preostale štiri knjige, ki jih bomo predstavili, so prevodne.November v Mumindoluje deveta in zadnja knjiga finsko-švedske pisateljice in ilustratorkeTove Janssoniz serije o dogodivščinah mumintrolov, ki velja za eno temeljnih del svetovnega mladinskega leposlovja. Tuditoknjigo je odlično prevedlaNada Grošelj.

Dav Pilkey, avtor slavnega Kapitana Gatnika, se v slovenskem jeziku predstavlja s četrto knjigo dogodivščin najbolj slavnega superpolicaja s pasjo glavo, ki ga obožujejo tudi slovenski otroci. Knjigo z naslovomPasji mož in mačji mulcv sočnem prevoduBoštjana Gorencaso že kar težko čakali.

Slovenski bralci in oboževalci enega najbolj plodnih in priljubljenih avtorjev za otroke v Angliji ta hipDavida Walliamsa,se bodo letos razveselil kar dveh njegovih knjig. V seriji Vsi ti brezupno obupni otroci je na knjižne police prišla že tretja knjigaVsi ti brezupno obupni otroci 3, ki prinaša deset novih zgodb v prevoduMilana Dekleve. Pred kratkim pa smo v nič manj duhovitem prevoduNine Deklevadobili še knjigoAti v zagati. Obe knjigi sta opremljeni z izvrstnimi ilustracijamiTonyja Rossa.

Prisrčno vabljeni!

Alenka Veler in Irena Matko Lukan

urednici za mladinsko in otroško leposlovje

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto: MKZ

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!