Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dogodki gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož: Dunaj, Slovaška in Beirut!

Letošnja jesen bo kulinarično obarvana. Vodja kuhinje restavracije Sophia, Marjo Povšnar, bo gostil tri gostujoče kuharje iz Kempinski hotelov. Gre za šest kulinaričnih dogodkov, v sklopu katerih bodo trije kuharji prevzeli vajeti hotelske kuhinje ter gostom pričarali nepozabno izkušnjo.

Dogodki gostujočega kuharja v hotelu Kempinski Palace Portorož: Dunaj, Slovaška in Beirut!

Portorož, Slovenija – 6.avgust 2019: Letošnja jesen bo kulinarično obarvana. Vodja kuhinje restavracije Sophia, Marjo Povšnar, bo gostil tri gostujočekuharje iz Kempinski hotelov. Gre za šest kulinaričnih dogodkov, v sklopu katerih bodo trije kuharji prevzeli vajeti hotelske kuhinje ter gostom pričarali nepozabno izkušnjo.

V sklopu "Kempinski Culinary Tour 2019" v Portorož prihaja z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz Dunaja, gorska pravljica iz Slovaške ter eksotična Libanonska hrana iz Beiruta.

31. avgusta ter 1. septembrabo gostoval Chef Miroslav Zamiška iz Grand Hotel Kempinski High Tatras, Slovaška. Kulinarična kariera Chefa Zamiške se je začela v domači Slovaški v mestu Stary Smokovec, kjer je imel v lasti svojo restavracijo. V želji po širitvi znanja in kuharskih obzorij, je chef odšel na delo v Nizozemsko ter Veliko Britanijo. Hitro po vrnitvi v rodno deželo je postal vodja Grand Restavracije v Grand Hotelu Kempinski High Tatras. Svojo filozofijo v kuhinji komentira kot "Kuhanje je kot risanje slik, ki so dobrega okusa" in je znan po svoji igrivosti v jedeh, saj nenehno kombinira različne teksture ter eksperimentira z kombinacijami okusov.

14. in 15. septembraprihaja v restavracijo Sophija z Michelinovo zvezdico nagrajena kulinarika iz dunajske restavracije Edvard v obliki Chefa Thomasa Pedeville iz hotela Palais Hansen Kempinski. Rojen v družino hotelirjev je chef Pedevilla že v mladosti našel svojo ljubezen do kulinarike ter je tekom svojega kuharskega izobraževanje deloval v številnih restavracijah širom Evrope, nagrajenih z Michelinovo zvezdo, kot so "Tantris" v Münchenu, "Ikarus" v Salzburgu ter "Vila Joya" na Portugalskem. Njegove južno tirolske korenine so takoj opazne ob pogledu na meni ter po imenih jedi, pri svojih krožnikih pa je znan po tem, da pripravi mešanico alpskega šarma z dotikom Mediterana.

28. ter 29. septembrabo v Portorožu gostil izkušen Chef Georges Mansour iz Kempinski Summerland Hotela in Rezorta iz Beiruta, z libanonsko kuhinjo. Nenehno iskajoč popolnost v svoji kulinariki, je bil Chef Mansour nagrajen s častno diplomo s strani Francoskega gastronomskega instituta ter je znan po tem, da je v svoji karieri pripravil že ogromno konceptov za restavracije, med katerimi njegov zadnji projekt vključuje kombinacijo kuhanja v živo, Kanadske jastoge vrhunske kakovosti ter "signature aged" meso.

Cenapet-hodnega doživetja v restavraciji Sophija je EUR 85 na osebo ali EUR 120, z vključeno vinsko spremljavo s strani hotelskega enologa.

Rezervacije na 05 692 7000 alireception.portoroz@kempinski.com

Kontakt za odnose z javnostmi:

Petra ZiererMarketing & eCommerce ManagerKempinski Palace PortorožObala 45 ·6320 Portorož · SloveniaT+386 (0)5 692 7666· M+386 (0)40 457 171petra.zierer@kempinski.comwww.kempinski.com/portoroz·Kempinski - Hoteliers since 1897

A member of Global Hotel Alliance ·gha.com

Virtuoso Member - Specialists in the Art of Travel

Winner of 2018 Travelers Choice Award by TripAdvisor

Foto: Kempinski Palace Portorož

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!