Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FESTIVAL PODJETNIŠTVA

Primorski tehnološki park bo od 22.9. do 26.9.2014 organiziral FESTIVAL PODJETNIŠTVA, znotraj katerega bo izvedel različne dogodke z namenom spodbujanja znanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetništva za razvoj goriške regije

Primorski tehnološki park bo od 22.9. do 26.9.2014 organiziral FESTIVAL PODJETNIŠTVA, znotraj katerega bo izvedel različne dogodke z namenom spodbujanja znanja, inovativnosti, kreativnosti in podjetništva za razvoj goriške regije.

V navedenem terminu bodo v avli dvorca Coronini oziroma sedežu Občine Šempeter – Vrtojba v fotografski obliki razstavljeni programi, delovanje in poslanstvo Primorskega tehnološkega parka. Razstava z naslovom 'Start-up podjetništvo' bo nudila na ogled programe kot so: Startup vikend Nova gorica, POPRI, Business Meetups Nova Gorica, Start:up Geek House, Startup Garaža, Go:global, konferenca PODIM, Roadshow, tekmovanje Start:up leta, Startup inkubator itd. Namen razstave je obiskovalcem na slikoven način približati dogajanje, ki ga izvaja oziroma ponuja tehnološki park.

V tednu Festivala podjetništva bo ekipa Parka svoje znanje in nasvete glede podjetništva delila mimoidočim na osrednjem trgu v Renčah dne 23.9.2014 od 14:00 do 17:00, na Bevkovem trgu v Novi Gorici dne 24.9.2014 od 11:00 do 17:00 ter na Trgu Ivana Roba v Šempetru pri Gorici dne 25.9.2014 od 11:00 do 17:00. Troje dogodkov je poimenovanih 'Od načrta A do načrta, ki deluje; kako pretvoriti idejo v uspešen posel'. Udeležili se jih bodo tudi domači župani oziroma podžupani. Namen je tako mladim kot drugim na enostaven način predstaviti, kako njihove morebitne podjetniške ideje razvitim v – zakaj ne – podjetje gazele, ki bi se na dolgi rok razvile v uspešna visoko tehnološko razvita podjetja z možnostjo večjega števila odprtih delovnih mest za domače prebivalstvo. Med perspektivno mladino (in druge) goriške regije je potrebno razširiti podjetniške vrednote in podjetniški način razmišljanja, naučiti jih kako se mrežiti med seboj oziroma se povezovati v time na podlagi znanega reka ''več glav več ve'', jim pokazati kakšne so možnosti na področju razvijanja podjetniških idej ter jim predstaviti metode, programe in dogodke, ki jih v pomoč vsemu temu nudi Primorski tehnološki park.

25.9.2014 ob 20:00 se bo v lokalu Caffe Gallus v Novi Gorici izvajal že poznani in 11. po vrsti Business Meetups Nova Gorica z gostom Kristjanom Pečancem iz Start-up šole Hekovnik, ki slovi kot izvrsten mentor in coach podjetnikom, sicer Goričan, ki živi v Ljubljani. Business Meetups Nova Gorica je neformalno poslovno srečanje z namenom izmenjave dobrih podjetniških zgodb, znanja, izkušenj, navezovanja novih poslovnih vezi ter novih poslovnih priložnosti. Business Meetups gostuje uspešne podjetnike in podjetnice, s katerimi predstavlja najsodobnejše teme iz start-up podjetništva. Dogodke redno obiskujejo lokalni podjetniki, študentje ter drugi, ki jih na kakršen koli način zanima podjetništvo.

Teden se zaključi s predstavitvijo novega koncepta projekta POPRI – Podjetje za prihodnost, ki ga bo tehnološki park izvajal že 10. leto zapored. Predstavitev bo potekala v nakupovalnem središču Qlandia v Novi Gorici dne 26.9.2014 od 13:00 do 17:00 ure. Projekt POPRI je tehnološki park razdelil na dvoje segmentov: 'tekmovanje' in 'znanje'. Projekt se je razvil z namenom spodbujanja ustvarjalnosti, inovativnosti, znanosti in tehnologij ter razvoja podjetij med mladimi na območju goriške razvoje regije. Tekmovanje je zasnovano na izboru najboljše podjetniške ideje, ki temelji na razvoju ideje do izdelka oziroma storitve ter izdelavi in predstavitvi poslovnega modela. Letos se je projekt POPRI pilotno razširil na segment znanje. Cilj slednjega je širiti poznavanje sodobnih podjetniških metodologij vitkega in agilnega podjetništva preko podjetniško usmerjenih interesnih dejavnosti za osnovnošolce – 'Podjetniški eksperiment za osnovnošolce', predavanj v okviru rednih izobraževanj na Srednji ekonomski in trgovski šoli v Novi Gorici, izbirnih podjetniških vsebin za srednješolce (Gimnazija Nova Gorica), izobraževalnih programov Šolskega centra Nova Gorica – Višja strokovna šola (Univerza v Novi Gorici) ter izobraževalnih programov Fakultete za elektrotehniko, smer Visokošolski študijski program multimedijske komunikacije (Univerza v Ljubljani), 30-urnih delavnic za razvoj podjetniške ideje v uspešen poslovni model za odrasle (organiziran s strani Mladinskega centra v Novi Gorici), delavnic in podjetniških srečanj, ki jih organizira Primorski tehnološki park (Roadshow Nova Gorica, Startup vikend Nova Gorica, Startup šola Nova Gorica, Business Meetups Nova Gorica), PODIM konference, Start:up Geek House pospeševalnika in Go:global pospeševalnika ter delavnic in izobraževanj v organizacijah drugih srednjih šol, fakultet, višjih in visokih strokovnih šol ter drugih zunanjih institucij. Strokovna literatura, ki predstavlja osrednji vir najsodobnejših podjetniških metodologij je v slovenščino prevedena knjiga 'Delaj vitko – od načrta A do načrta, ki deluje' avtorja Ash Maurya, ki je med prvimi v prakso vpeljal načela vitkega štartnika. Brezplačen izvod knjige v PDF obliki je dostopen na strani http://delajvitko.si. Brezplačen elektronski izvod sta s finančno donacijo omogočila Iza in Samo Login, ustanovitelja in solastnika družbe OUTFIT7, ki ustvarja znamenite mobilne aplikacije Talking Tom & Friends. Udeležba na naštetih izobraževanjih ni pogoj za prijavo na segmentu tekmovanje.


Za več informacij: Katja Pregelj, E: katja.pregelj@primorski-tp.si, T: 00386 (0)5 393 24 50

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!