Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Kakovost hostlov je izjemno pomembna za pozitivno podobo Slovenije

Popotniško združenje Slovenije je v sodelovanju z Mednarodno federacijo mladinskih prenočišč International Youth Hostel Federation oziroma krajše Hostelling International v letu 2013 izvedlo intenzivno izobraževanje vodij hostlov za implementacijo sistema kakovosti mladinskih prenočišč.

Popotniško združenje Slovenije je v sodelovanju z Mednarodno federacijo mladinskih prenočišč International Youth Hostel Federation oziroma krajše Hostelling International v letu 2013 izvedlo intenzivno izobraževanje vodij hostlov za implementacijo sistema kakovosti mladinskih prenočišč.

Sistem kakovosti HI Quality light predstavlja sistem nadzora in upravljanja delovnih procesov in nalog na način, da se vnaprej izognejo morebitnim napakam, če pa se vendarle zgodijo, pa sistem kakovosti ponuja jasne in ustrezne rešitve.

Po hostlu Pod Voglom na Bohinju in hostlu v Krškem, sta certifikat kakovosti pridobila še MC hostel iz Celja ter mariborski hostel Pekarna.

"Standardizacija določenih korakov pomeni manj porabljenega časa, večjo preglednost, boljšo obveščenost in večje razumevanje delovanja hostla kot celote.", nam je zaupal Klemen Sagadin vodja MC Hostla iz Celja, Lidija Ropin vodja hostla Pekarna v Mariboru pa je povedala " Sam sistem zelo porazdeli delo in posamezniki, ki so seznanjeni z njim, imajo opisane postopke, kar pomeni, da je možnost napak in nerazumevanja manjša. "

"Kakovost hostlov in namestitev za mlade nasploh je ključnega pomena za dolgoročno stabilnost slovenskega turizma, saj določeni samooklicani "hostli" in sobodajalci, ki jih najdemo na desetine, ponujajo zgolj nizko ceno, ne pa tudi najosnovnejših standardov. Ceneni a nekvalitetni hostli spreminjajo Slovenijo v ceneno in neugledno destinacijo" je za zaključek povedal predsednik Popotniškega združenja Igor JURIŠIČ.


Dodatne informacije:

Popotniško združenje Slovenije
Igor JURIŠIČ, predsednik
G: 041 738 094
E: info@youth-hostel.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!