Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V občini Krško več večjih plazov, voda zalila več stanovanjskih in poslovnih objektov

Krško, 13. september 2014 – Obilne padavine v prejšnji noči so v občini Krško ponoči in v prvi polovici dneva sprožile številne plazove in udore, med njimi nekaj večjih, ki ogrožajo tudi stanovanjske hiše, manjši potoki in hudourniki pa so prestopili bregove v več naseljih, najhuje na območju Podbočja, Velikega Mraševega in na območju Bohorja.

Krško, 13. september 2014 – Obilne padavine v prejšnji noči so v občini Krško ponoči in v prvi polovici dneva sprožile številne plazove in udore, med njimi nekaj večjih, ki ogrožajo tudi stanovanjske hiše, manjši potoki in hudourniki pa so prestopili bregove v več naseljih, najhuje na območju Podbočja, Velikega Mraševega in na območju Bohorja. Ekipe štaba Civilne zaščite občine Krško in Gasilske zveze Krško, ki se jim je na terenu pridružil tudi Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite RS, so že vse od zgodnjih jutranjih ur na terenu, kjer črpajo vodo iz objektov in zagotavljajo prevoznost cest.
Po besedah poveljnika štaba Civilne zaščite občine Krško Vlada Grahovca večji plazovi ogrožajo stanovanjske hiše v Podbočju, na Volovniku, Reštanju ter cesto v Armeškem pri Brestanici ter cesti Senovo – Bohor in Srebotno –Zalog. »Situacijo trenutno obvladujemo, saj so vsi plazovi pod nadzorom,« poudarja poveljnik. Sicer pa so tehnično reševalne ekipe do 18. ure sanirale 60 do 70 manjših plazov in usadov. V Krškem pri Zatonu je cesta zaprta zaradi črpanja vode na Dalmatinovi ulici, ki pa ne ogroža stanovanjskih hiš ali poslovnih objektov. Voda je vdrla tudi v objekt prašičje farme Ihan na Pristavi. Kot pravi poveljnik Gasilske zveze Krško Borut Arh, bodo ekipe gasilcev in civilne zaščite ostale na terenu čez noč; predvsem v Velikem Podlogu, Podbočju in Velikem Mraševem, saj reka Krka po zadnjih podatkih še narašča.
Po besedah podžupanje občine Krško Ane Somrak bodo že v naslednjem tednu pristopili k reševanju nastalih plazov in poškodovanih cest.

***

Lidija Petrišič Colarič, Občina Krško, odnosi z javnostmi
M: 040 900 338
e-naslov: lidija.petrisic-colaric@krsko.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!