Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OZS največji razstavljavec na 47. MOS

Pestro sejemsko dogajanje od 10. do 15. septembra v Celju

Ljubljana, 9. september 2014 – Obrtno-podjetniški zbornični sistem se bo tudi letos predstavil na sejmu MOS, na 1.242 kvadratnih metrih v dvorani L1 pa bo tako tudi največji samostojni razstavljavec. Prvič letos bodo na Ulici obrti v živo predstavili osem zanimivih obrtnih poklicev, v Hiši obrti pa bodo svoje ročne spretnosti pokazali rokodelci. Razstavljalo bo 6 območnih obrtno-podjetniških zbornic in 9 strokovnih sekcij z unikatnimi izdelki obrtnikov. Zbornica bo obrtnikom podelila tudi najvišja zbornična sejemska priznanja - cehe in predstavila ugodnosti, ki jih članom prinaša kartica Mozaik podjetnih. Prenos znanja iz znanstvene sfere v malo gospodarstvo pa bo predstavil Odbor za znanost in tehnologijo pri OZS.
V OZS so tudi na letošnjem MOS pripravili zanimiva predavanja, predstavitve, okrogle mize, seminarje in poslovna srečanja. OZS pa je vsem svojim članom zagotovila tudi brezplačne vstopnice za prvi sejemski dan. V nadaljevanju najdete nekaj najpomebnejših obsejemskih dogodkov OZS:

Četrtek, 11.9.
OZS v sodelovanju z Evropsko podjetniško mrežo EEN in ostalimi partnerji v Modri dvorani Celjskega sejma, za začetkom ob 10.45, organizira tradicionalno mednarodno poslovno srečanje obrtnikov in podjetnikov iz držav EU in JV Evrope. Gre za največji tovrstni poslovni dogodek v tem delu Evrope in je namenjen predvsem podjetjem, ki delujejo na področju obnovljivih virov energije, gradbeništva, elektronike ter kovinske, lesne, plastične in elektro industrije. Zanimanje za srečanje je veliko, prijavilo se je kar 122 podjetij iz 10 držav. V petek bo zanimiv tudi seminar na temo predstavitev novosti v predpisih EU na področju ozonu škodljivih snovi in fluoriranih toplogrednih plinov, ki se bo začel ob 14.00 v sejni sobi Celjanka.

Petek, 12.9.
Kako se izogniti težavam pri poslovanju z Avstrijo boste izvedeli na istoimenski delavnici, ki bo ob 14.00 v sejni sobi Celjanka. OZS bo v sodelovanju s Celjskim sejmom in Mestno občino Celje najuspešnejšim razstavljavcem tudi letos podelila zlati, srebrni in bronasti ceh. Slavnostna podelitev najvišjih zborničnih sejemskih priznanj bo potekala v osrednjem prireditvenem atriju s pričetkom ob 17.30.

Ponedeljek, 15.9.
Zadnji dan sejma bo aktualna okrogla miza »Opravljanje dejavnosti upokojenih samostojnih podjetnikov«, na kateri bodo sodelovali strokovnjaki z ministrstva za delo, finančne uprave, zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zavoda za zdravstveno zavarovanje, predstavniki OZS, obrtniki in podjetniki. Okrogla miza se bo začela ob 10.00 v sejni sobi Celjanka.

Ostale obsejemske aktivnosti
Tudi letos bodo obiskovalcem v dvorani L1 na voljo zbornični strokovnjaki, ki bodo brezplačno pomagali reševati morebitne poslovne dileme ter odgovarjali na vprašanja iz različnih strokovnih področij.

Delo obrtnikov v živo na Ulici obrti
OZS bo na letošnjem MOS v sodelovanju z območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, strokovnimi sekcijami, dijaki in Centrom RS za poklicno izobraževanje prvič postavila tako imenovano Ulico obrti. Obiskovalci si bodo lahko v živo ogledali osem zanimivih poklicev - elektrikar, avtoserviser, avtokaroserist, ustvarjalec in izdelovalec modnih oblačil, mizar, pek, slaščičar in zlatar. Cilj Ulice obrti je promocija poklicev na srednjem poklicnem nivoju, ki jih kljub veliki brezposelnosti doma in v EU še vedno primanjkuje.

Hiša obrti z rokodelci
Sekcija za domačo in umetnostno obrt že od leta 1989 na Celjskem sejmu postavlja t.i. »Hišo obrti«, v kateri se predstavljajo mojstri rokodelstva s prikazovanjem ročnih spretnosti. Letos bodo rokodelci predstavili umetnostno kovaštvo, lončarstvo, oblikovanje stekla, izdelovanje izdelkov iz lecta in diatoničnih harmonik. Predstavitev je med drugim namenjena boljši prepoznavnosti naše kulturne dediščine in promociji domače in umetnostne obrti, ki predstavlja tudi del celovite turistične ponudbe Slovenije.

Prenos naprednih tehnologij v gospodarstvo
Odbor za znanost in tehnologijo bo skupaj s partnerji predstavil napredne tehnologije s področij mehatronike, elektronike, avtomatike, robotike, energetike, IKT – informacijsko komunikacijskih tehnologij, bionike, mikro in nanotehnologije, 3D tehnologije ter vesoljske tehnologije in tehnologije za vojaške aplikacije. Janez Škrlec, predsednik Odbora, pa bo obiskovalcem med drugim pojasnil, kako lahko napredne tehnologije uporabimo v gospodarstvu.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!