Novice

Nazaj na novice

Mariborsko ledno ploskev bodo zasedli mladi hokejisti

Ledna dvorana Maribor bo konec tega tedna, od 7. do 9. septembra, gostila tradicionalni mednarodni turnir v hokeju na ledu Maribor cup, kjer bodo sodelovali hokejisti starostnih kategorij U-12 in U-14. V omenjenih dneh bo na mariborski ledni ploskvi prikazalo svoje hokejsko znanje skupno 12 ekip iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije, na prireditvi pa bosta ob tekmovalnem značaju v ospredju še družaben in promocijski vidik.

Mariborsko ledno ploskev bodo zasedli mladi hokejisti

Maribor, 3. 9. 2018 – Ledna dvorana Maribor bo konec tega tedna, od 7. do 9. septembra, gostila tradicionalni mednarodni turnir v hokeju na ledu Maribor cup, kjer bodo sodelovali hokejisti starostnih kategorij U-12 in U-14. V omenjenih dneh bo na mariborski ledni ploskvi prikazalo svoje hokejsko znanje skupno 12 ekip iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Srbije, na prireditvi pa bosta ob tekmovalnem značaju v ospredju še družaben in promocijski vidik.

Na turnir Maribor cup, ki ga že vrsto let uspešno organizira Hokejsko drsalni klub Maribor, bo tokrat prispelo od 200 do 250 udeležencev, ob tem pa še približno toliko njihovih spremljevalcev. Ekipe iz štirih sodelujočih držav bodo od petka do nedelje med seboj odigrale 34 tekem, ki si jih bodo obiskovalci lahko ogledali brezplačno. Ob koncu turnirja bomo v obeh starostnih kategorijah razglasili in nagradili najboljše ekipe, najučinkovitejšega strelca, najkoristnejšega igralca in najboljšega vratarja.

Tovrstni mednarodni turnirji, na katerih se lahko številni mladi hokejisti predstavijo in dokazujejo na ledu, obenem predstavljajo še dobro priložnost za navezovanje stikov, izmenjavo izkušenj in druženje športnikov ter športnih delavcev iz različnih držav. Ne nazadnje pa tudi lepo promocijo hokeja in športa nasploh, čemur v Mariboru letos, ko se ponaša z nazivom Evropsko mesto športa, posvečamo še toliko več pozornosti.

Tako si z organizacijo takšnih dogodkov v Hokejsko drsalnem klubu Maribor prizadevamo za dvig priljubljenosti ene od najatraktivnejših športnih disciplin, ki jo tudi v našem mestu razvijamo že vrsto let. Mariborski hokejski klub v tem letu praznuje 25-letnico delovanja, za enega od ciljev za prihodnje pa si je zastavil povečanje števila članov v (naj)mlajših selekcijah, kar bo potem pomenilo dobro osnovo za delo v višjih starostnih skupinah.

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!