Novice

Nazaj na novice

Občina Izola je zaključila menjavo športnega poda v telovadnici Osnovne šole Dante Alighieri

Občina Izola je zaključila menjavo športnega poda v telovadnici Osnovne šole Dante Alighieri, ki je bil uničen v neurju oktobra lani. Vrednost projekta je znašala 46 tisoč evrov z DDV.

Občina Izola je zaključila menjavo športnega poda v telovadnici Osnovne šole Dante Alighieri, ki je bil uničen v neurju oktobra lani. Vrednost projektaje znašala 46 tisoč evrov z DDV.

Po strojnem izsuševanju tlaka v telovadnici osnovne šole z italijanskim učnim jezikom se je občina odločila za zamenjavo starega poda iz gume z novim športnim parketom, ki je primeren za različne oblike športne vadbe. Postavitev novega športnega parketa v telovadnici velikosti 440 m² je izvedlo podjetje Elan Inventa d. o. o. Gre za visoko kakovosten plavajoči športni pod iz lesa z elastično podkonstrukcijo, ki je primerna predvsem za šole in rekreativno uporabo, z blažilci in premazan z visokokakovostnim lakom.

Neurje konec lanskega leta je poleg šole Dante Alighieri povzročilo škodo tudi na mestnem stadionu, v športni dvorani na Kraški ulici in v enoti Školjka Vrtca Mavrica. Vsi objekti so že sanirani in primerni za uporabo. Občina je v sodelovanju z državo pristopila tudi k sanaciji hudournikov, sama pa je financirala odpravo posledic plazov in udorov ter čiščenje hudourniških nanosov in blata.

Nekatere stroške odprave posledic neurja je krila zavarovalnica (slabih 70 tisoč evrov), večino sredstev (287 tisoč evrov) pa je občina zagotovila iz rezervnega sklada proračuna.

Lep pozdrav,

Nataša Frančič

Strokovni sodelavec za komuniciranje

Collaboratore professionale addetto alle relazioni con il pubblico

T:+386 5 66 00 137

M:+386 40 223 828

E:natasa.francic@izola.si

W:www.izola.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!