Novice

Nazaj na novice

FIESTA ST SE JE PODALA NA IZJEMNO EVROPSKO CESTO, ZA KATERO NISTE ŠE NIKOLI SLIŠALI – 400 METROV POD POVRŠJEM

Nov film, posnet na osupljivem kraju – 400 metrov pod površjem v enem največjih evropskih rudnikov soli – kaže, kako zmogljiva je nova Ford Fiesta ST.

Nov film, posnet na osupljivem kraju –400 metrov pod površjemv enem največjih evropskih rudnikov soli – kaže, kako zmogljiva jenova Ford Fiesta ST.

Na skriti lokaciji posneta Fiesta ST zvoznikom Svetovnega prvenstva v reliju Elfynom Evansomza volanom drzno obvladuje okolico. Zvok 1,5-litrskega motorja EcoBoost z 200 KM ojača naravna okolica, ko se z veliko hitrostjo spušča skozi ozek vstopni predor.

“Sol je dejansko podobna kamenčkomin prahu na makadamu, le da je – posebej pri uporabi cestnih pnevmatik –še bolj spolzka, če povem po pravici,” je povedal Evans. “Na začetku pričakuješ, da bo klavstrofobično, a je prav nasprotno – to jeizjemen kraj za resnično uživanje z novo Fiesto ST.”

Fordova serija Najzanimivejše ceste v Evropi (Europes Greatest Driving Roads) prikazuje Fordove športne modele – med junaki serije so tudi Ford GT, Ford Focus RS in Ford Mustang kabriolet – v nekaterih najbolj osupljivih okoljih na našem planetu, od polarnega kroga na Norveškem do sončnih pobočij Majorke. Doslej so bila vsa prizorišča nad površjem.

Ford je izbral skriti rudnik za novi televizijski oglas ‘Undertrack’, v katerem avto pokaže, kaj zmorev 60-kilometrskem omrežju predorov, kjer je temperatura konstantnih 16 stopinj, zaradi varnosti pa je ob upoštevanju strogih rudniških pravil lahko tri dni snemala samo minimalna ekipa.

Oglejte si posnetek Fieste ST v rudniku:https://youtu.be/tI6xLRwr_hA

Oglejte si oglas ‘Undertrack’:https://youtu.be/6HuAHLToqvg

“Dramatičnost predorov in možnost prikaza zmogljivosti Fieste ST na povsem drugačni površini sta bila odločilna dejavnika za izbiro te edinstvene lokacije,” je povedal Leo Roeks, direktor oddelka Ford Performance. “To ni tipično dirkališče, a kljub temu smo lahkoizkoristili ves potencial tega odličnega avtomobila.”

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stranwww.corporate.ford.com.

Ford Evropaje odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.

Stik:Katja HvalaSummit motors Ljubljana+3861 25 25 116katja.hvala@summitmotors.si

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!