Novice

Nazaj na novice

Slovenija je nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021

"Slovenija nas je navdušila s svojimi gastronomskimi presežki ter zavezo k trajnostnemu razvoju in z izvedbo vseh aktivnosti v zvezi z njim. Proizvodnja hrane je na visokem kakovostnem nivoju, prav tako sta nas navdušila izjemna ponos in strast vseh, s katerimi smo se srečali, ki ju kažejo pri spoštljivem ravnanju z okoljem. Na nas so pustili velik vtis tudi številni sodelujoči deležniki, ki so se povezali v projekt v prizadevanju, da postane Slovenija svetovno znana zelena država na področju gastronomije, trajnostnega turizma, izobraževanj o prehrani in kakovostne preskrbe s hrano," je danes na novinarski konferenci povedala dr. Diane Dodd v imenu strokovne komisije Evropske gastronomske regije. Nato je sporočila izjemno novico za našo državo: Slovenija je nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Slovenija je nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021

Ljubljana, 20. julija 2018 –"Slovenija nas je navdušila s svojimigastronomskimi presežki ter zavezo k trajnostnemu razvoju in z izvedbo vseh aktivnosti v zvezi z njim. Proizvodnja hrane je na visokem kakovostnem nivoju, prav tako sta nas navdušila izjemna ponos instrast vseh, s katerimi smo sesrečali, ki ju kažejo pri spoštljivem ravnanju z okoljem. Na nas so pustili velik vtis tudi številni sodelujoči deležniki, ki so se povezali v projekt v prizadevanju, da postane Slovenija svetovno znana zelena država na področju gastronomije, trajnostnega turizma, izobraževanj o prehrani in kakovostne preskrbe s hrano," je danes na novinarski konferenci povedaladr. Diane Dodd v imenu strokovne komisijeEvropske gastronomske regije. Nato jesporočila izjemno novico za našo državo: Slovenija je nosilka naziva Evropska gastronomska regija 2021.

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT je Slovenijo po uradni prijavi kandidature marca potrdil za kandidatko za naziv Evropska gastronomska regija 2021. Strokovna komisija jo je med 17. in 20. 7. obiskala z namenom, da na terenu preveri njeno gastronomsko ponudbo, se ločenosreča s predstavniki 16 deležnikov, ki so pristopili k projektu, in se podrobno seznani s Knjigo kandidature Okusiti Slovenijo, ki jo je uredil prof. dr. Janez Bogataj in ki pomembno prispeva k pridobitvi naziva. Strokovna komisija EGR, ki jo sestavljajo dr. Diane Dodd, strokovnjakinja za urbane in regionalne kulturne in umetnostne strategije ter predsednica Mednarodnega inštituta za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem IGCAT, uradnega nosilca nagrade in platforme Evropska gastronomska regija, Blanca Cros, strokovnjakinja za trajnostni turizem in predstavnica Katalonije, Evropske gastronomske regije 2016, Alfred van Mameren, strokovnjak s področja regionalnega razvoja in predstavnik Severnega Brabanta, Evropske gastronomske regije 2018, in Jacinta Dalton, strokovnjakinja za strateški razvoj na področju prehranskega razvoja, predstavnica Galwaya/zahodna Irska, Evropske gastronomske regije 2018, se je na podlagi pisne prijave, obiska v regiji, predstavitve in razprave odločila, da Slovenijo priporoči upravnemu odboru IGCAT za nosilko naziva Evropska gastronomska regija 2021. Uradni naziv bo Sloveniji podeljen na slovesnosti, ki bo v okviru Evropskega tedna regij in mest potekala 8. 10. v Bruslju, s čimer bo Sloveniji zagotovljena še dodatna pozornost. Več na povezavi ...

mag. Livija Kovač Kostantinovič

Vodja korporativnega PR

Dimičeva ulica 13 SI-1000Ljubljana, Slovenija

T:+386 (0)1 589 85 65

E:livija.kovac@slovenia.info

W:www.slovenia.info

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!